捕捉美國強勢股/Momentum Style - 7

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
成件事唔係AMD勁 而係煙條好撚廢 佢搞咗好多年都上唔到10nm 一直停咗係14nm AMD 直接上咗7nm 所以先成為咗新聞
啱啱睇 SHOP,其實個圖唔差,不過 $333 有好大沽盤。我會睇佢可唔可以升穿企穩先。你當有兩個大鱷鬥緊,一個有錢一個有貨,誰大誰惡誰正確話事。
新手想問下大家係業績期會點處理自己揸緊嘅股票?
全部賣定賣走一部分定還是用option
Buy and hold
加注?
除非之前幾日有異樣,如高開底走加大成交(春江鴨可能),否則我會hold過,因為強勢股贏面較大,chart break 咗就 cut loss。
thx
佢改組緊
CEO話2019係用黎reset
沒記錯又指目標重上18蚊

但我覺得緊9蚊頭可以入 近10尾放短炒

利申 9蚊中間入長渣沒理佢
(少少後悔 入ba仲好
由200蚊睇睇

去到300蚊都未入

成日怕佢咁高價究竟有咩支持
岩岩買左metastock 會問下有冇啲老美 data可以接去metastock
有, program去搵股,但又唔想比錢metastock 賺啲data錢
不問價入微軟
做咩咁衝動買 metastock,唔考慮ninjatrader ? multichart ?
有program 選股,個老師用metastock
Ninjatreader同multichart有免費data??

我Ninjatrader 跟IB DATA, metastock 多數用esignal ,你可以check下metastock 連唔連到ib
佢美股都係 metastock個邊買,但metastock 啲 選股program 可唔可以copy出黎用落Ninjatreader 度?
程式交易 程式個人太lazy
沒心機學
ninjatrader trader 果面係scan, 但有個叫market analyzer
你要寫自寫criteria, 佢可以即市幫你sort哂fulfilled 既product, list哂出黎

但EOD BACKTEST選股就當然METASTOCK 好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞