二級衛生督察2019 (2)

1001 回覆
8 Like 34 Dislike
BC同簽約有無話要帶啲咩架 除左筆同埋個人
今日好似有人body check喎,介唔介意講下成個流程係點?
駛唔駛著formal 啲?
I mean簽約
T shirt 短褲
簽完直接去body check
有心臟病可唔可以pass到HI個BC架
body check唔會驗心臟,都係照肺驗尿果啲
色盲,因為HI其中一樣要做既係MI meat inspection, 要靠肉眼觸感去inspect 啲肉類內臟,分辨顏色係一個重點
個人覺得body check 就 casual啲都無問題,簽約就最好有番基本尊重
想問個d顏色圖有冇話幾多分pass
放心啦,除非你真係色盲,之前試過有人(真色盲)收到offer過唔到body check個色盲test, 再安排去屠房做個好簡單既顏色分辨test, 當然個師兄過唔到test, 先無offer
唔該巴打
但血壓會偏高 影響大唔大
Btw, 同咁多位師兄弟打聲招呼先,入黎Hi預左辛苦,但做新人記得不恥下問,現實情況同Trainning 有出入...個人正正常常既大家幫得實幫,反之個人奇奇怪怪...出事上黎叫天不應...
有心臟病可唔可以pass到HI個BC架
body check唔會驗心臟,都係照肺驗尿果啲
但血壓會偏高 影響大唔大

完全無影響
多謝師兄解答 希望第時岀黎可以有多啲師兄咁嘅前輩提點下

冇位喺度講啦, 總之記得嘅係處理一件事可以有好多方法 , 不妨聽到幾個人嘅意見之後先再決定點做
會唔會嫌啲新仔煩之前份工老細dum啲job落黎 問多幾句都比人當弱智 最好咩都自學唔好問
咁當然,呢個睇人啦,自己睇眉頭眼額喇,我自己就覺得個個都做過新豬,你肯問我我就肯share既
是唔是無機了
一日未收到reject letter,一日仲有機
屌 真心色盲 玩完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞