老娘的草根飯堂 –冬菇燜鵝掌(智能煲製作)

63 回覆
19 Like 0 Dislike

我老豆平時都好鍾意燜鵝掌
但我一d都唔鍾意食,
唔知點解佢好鍾意買炸好果d再燜到好淋
上個月去人地屋企食團年飯,竟然食到爽口彈牙既鵝掌
但我又唔好意思問人地點整
之後fanspage有朋友問我點整…攪到我囉囉攣…
終於都係上星期試整左一次,其實用智能煲整好方便,
不過缺點係難控制火候,呢次我都仲係覺得淋左d
但味道係夠既,如果係鍾意平常出街既口味,呢個就岩架喇!
但我下次會再縮短d時間,希望唔好咁淋啦!

My fanspage:https://www.facebook.com/oldladycanteen/
My blog:http://oldlady0914.blogspot.hk/
ig: _oldlady_
冬菇燜鵝掌:http://oldlady0914.blogspot.hk/2017/02/blog-post_20.html

老娘有冇諗過拍片上Youtube教人煮野食,我諗你個名氣吸引到唔少fans
好靚呀
呢個都識整
老娘有冇諗過拍片上Youtube教人煮野食,我諗你個名氣吸引到唔少fans

其實拍過~但太樣衰del左

點樣可以唔洗理個cam專心整但又可以拍得咁靚~真係r晒頭
呢個都識整

其實好易~~禁個制就得~
以前嘅老娘份報紙唔會咁矇架,

老娘去咗邊

有出過樣?

你睇下煮家男/何師奶果d, 跟返差唔多就ok
以前嘅老娘份報紙唔會咁矇架,

老娘去咗邊

都要學下點樣影得靚d~
將個重點放番係野食

有出過樣?

未出世就比我收左皮

你睇下煮家~男/何師奶果d, 跟返差唔多就ok

都可以試下~

要諗諗擺個cam去邊~用手機拍唔知得唔得

都可以試下~

我都有開始拍片,但發覺講野個樣好醜
可能本身我係醜而不自知,拍出嚟個效果簡直是晴天霹靂
肯嫁未呀,嫁俾我啦!

都可以試下~

買部專業少少既機拍片啦,我相信你咁鍾意煮野食一定可以回本甚至有利潤,少少利潤都幫到你煮多幾餐,希望有一日老娘會有自己既youtube channel

都可以試下~

買部專業少少既機拍片啦,我相信你咁鍾意煮野食一定可以回本甚至有利潤,少少利潤都幫到你煮多幾餐,希望有一日老娘會有自己既youtube channel

我有部好少少既相機既~但果部野要用黎影相~同埋好大舊會阻住我煮野~
一陣撞跌左佢~我死十次都唔掂

都可以試下~

我都有開始拍片,但發覺講野個樣好醜
可能本身我係醜而不自知,拍出嚟個效果簡直是晴天霹靂

我都諗緊講唔講野好~我個聲成個男人咁~我自己有時voice msg~唔小心聽番都覺得樣衰
肯嫁未呀,嫁俾我啦!

無咁易嫁得出啦!
肯嫁未呀,嫁俾我啦!

無咁易嫁得出啦!

老娘一年係高登/連登拒絕過幾多人?我諗連陳法拉同林志玲都冇你咁把炮
肯嫁未呀,嫁俾我啦!

無咁易嫁得出啦!

老娘一年係高登/連登拒絕過幾多人?我諗連陳法拉同林志玲都冇你咁把炮

乜咁抬舉我?
我只係一個鍾意煮飯既肥婆
肯嫁未呀,嫁俾我啦!

無咁易嫁得出啦!

乜咁抬舉我?
我只係一個鍾意煮飯既肥婆

你眼中肥人地未必覺得係姐!
有無整過海鮮闊條麵 求教學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞