JJ CHAN 有fake news既可能

392 回覆
417 Like 17 Dislike
sorry唔係想屌你幫人 但係你咁樣都好鬼下
PUSH
救人的同時要保護自己,可以帶口罩。
林奠同佢講過叫佢快d跳添呀
人講你就信
一早講咗你地比人玩,班人話返你冷血 ,佢地係要比人撚鳩
其實開鬼acc只要add知名人士
教主,ay, 杜生, 你就會發現你大把common fd
Facebook個group仲有好多人係現場搵緊
又話有警察影緊相
Anyway 各位萬事小心 最緊要保護左自己先
要死又話怕淋雨,真係撚狗咁撚
呢樣真係好緊要
明白大家會驚出現第4個
但都要理性分析下 唔好比對家日日撚先得架
今次呢個其實都算係好明顯fake但仲係有一班抱著寧願比人撚都要出去搵既心態
成日話要fact check,但講真佢有心玩野點會fact check到
咁樣玩落去好易輸到時狼來了就真係喊3聲

咁都唔岩聽要block既隨便
淨係想多d人諗野諗多d
大家冷靜d啦,咁易比人撚,點做連登仔啊
中學時,經常會聽到朋輩之間傳來某某意圖輕生的消息。後來當時一位前輩分享了他差點輕生前的感受。

他因為失戀坐在天台邊緣,心中毫無恐懼,打算縱身躍下,怎料站起時不小心碰掉身邊的可樂罐,看著空可樂罐成為自由落體失重逐漸遠離視線時,他忽然怕了,回復神智爬回地上。

他教我分辨誰是決心輕生的人,「決心自殺的人,會千方百計不給人阻止,留下遺書坐言起行,當你發現他時已成屍體。」

正如你看見FB、IG上血淋淋的少女割手照片,曾經何時她們真的會當場割死自己?

我絕不贊同自殺行逕,不想有任何人為政治傷亡,但是自殺前大事張揚,口水多過茶,泰半是利用人的同情心吸引關注,製造不安和公眾恐慌,那就極不道德。

下定決心的人,因為知道所有事情快將一了百了,內心反而會變得平靜,如果你發現身邊的人曾表示絕望,然後情緒變得平靜和語氣堅定,像海嘯前夕般,就要多加留神。找他好好吃餐飯,美味的食物有助阻人自殺,纏住他,靜靜地聽他說話。

亂世之中,同情心也是一種珍貴事物,要保持理智判斷事情,小心別被人利用。

轉自fb
sorry

提高警覺
就當唔係fake
mon住呢度班狗都可以用同樣嘅花招引人上水
冇比人抄牌既先唔好出去

如果係犬既計劃

一定係新抄到牌最有價值
大家代入下
當你好絕望

你會唔會公開問自己人暴動cv
係100%計謀
冇比人抄牌既先唔好出去

如果係犬既計劃

一定係新抄到牌最有價值
最陰毒係抄定你牌
用tg就打埋個警員編號出黎
做得狗都真係弱智架喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞