徵求受過軍事訓練嘅手足

903 回覆
1224 Like 47 Dislike
問題係事實上you no gun,同時係香港發夢執到既槍型都唔見得岩玩刺槍

同一枝槍有子彈點解要玩刺槍?

長槍既實在係你自己土炮都好好醜醜整到黎用

你用現代軍訓入面既刺槍黎做例係無用而家近戰唔會上刺刀,刺槍訓練係禮儀同令士兵更敢於攻擊,考慮我地手頭資源一般冷兵器訓練一樣收效

40+60新手應做幾多組?休息幾耐?
好多組合,可以google interval running , 間歇跑
運動最緊要有紀律,一星期二三次都好過冇
你估開槍禁住個扳機鳩full就叫識開槍咩尤其係子彈難補給情況一粒都好撚珍貴,都係比啲識開既人用啦
sorry, pro blue pigs not welcome
學Pakour地方。唔知有無用,我外國朋友教的,想學自己ig問佢。
我覺得走佬幾好用。

follow ig 睇下片:

https://lihkg.com/thread/1259696/page/1
1. 其實好多airsoft rifle係可以上刺刀
2.既然刺刀冇用,咁點解現代軍隊仲要保留刺刀訓練?
美軍,英軍,加拿大軍,國軍,共軍 仲有好多軍隊都有練bayonet
3.就算刺刀術真係冇用,你咪當係一種運動,或者用嚟熟悉槍械手感,or 提升士氣嘅訓練
步操對於實戰都冇幫助,點解軍隊仲保留步操訓練?
最主要都係增加士氣墊腳骨力
你冇理由下下都依靠機械化部隊慳功夫
係咪哈利波特鳳凰會嘅劇情
about the real firearm training, Thailand and Cambodia have a lot of shooting range for tourist.
you pay the money, you can shoot any guns you like. EVEN RPG
最緊要你個眼力必須要有能力百發百中瞄準目標, 所以到時候你必須要確保你隻眼唔係近視散光就係已經做咗激光
咪同你講咗係紀律同勇氣訓練囉屌同咁多軍隊仲有既理由都係歷史傳統,再加埋上面兩點,起碼近三十年我無見過上刺刀實戰,同時近二十年設計既新槍邊把刺刀座係標準裝備?

同如果現代刺刀實用既,不如你答下我點解美軍把m9係要做成格鬥刀,而唔係用番m7果種岩刺既構型?

同鬼唔知玩具槍上到刺刀咩,但香港有既真槍最多咪ar 15,你真心覺得呢個槍型好拮過一把長槍?
我個人叫識識地用槍,得隻眼唔夠,開槍重點係控制到把槍,減低後座力既影響,你隻眼好到6.0,但唔識渣把槍變射飛機都係把撚
去泰國旅遊啦
唔一定就係要打既 識閃都好好
唔好唔記得幫手買啲prep畀鍾意fun嘅朋友
始終係香港買呢隻藥都好撚貴
[文宣戰對準台灣]蔡英文要做多d助攻
https://lih.kg/1282101
keep住閃可以令攻擊一方浪費體力直至耗盡
從而 有助還手
。。。已經開始有war game友、軍迷係度FF香港可以執到槍,大家注意唔好比呢D FF騎劫。講呢D的大前題,全部都係你手上有一枝。D軍迷講到自己咁厲害,倒不如去研究點樣拎到枝黎用。
或者自己拉埋平時打開game的人,組一隊真堅火力的部隊救港。有一隊精英去收777皮,抗爭就可以升到下一步。唔使係訓練市民玩唔存在,無可能入到手的刺刀。

醒醒啦,香港唔會有咩野刺刀的。
一係就去研究下點樣整土制的火器
唔係的話,返去研究點樣操體能仲好
一個體能差的人,本能上都會閃縮D。運動除左最直接的強身,仲有壯膽的效果。
所以先話冷兵器門檻低易到手係條毒撚上晒頭係到性幻想,當你執到槍有子彈就射啦,仲班把岩裝既刺刀玩咩q刺槍
可以提供冷兵器指導訓練
晨跑,飯前做下掌上壓
曾經讀書時期痴左線參加過註港部隊半個月軍訓
做緊解款
我無野講 一齊練跑練體能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞