徵求受過軍事訓練嘅手足

903 回覆
1224 Like 47 Dislike
多謝手足
呢個建議係最有用
唔似啲分化狗咁一嚟就叫人帶頭
又用激將法想害老鳳俾賤賊拉
結果上嗰屆選舉咪中撚咗計囉
咁你畀狗咬都仲可以用到連登
老鳳俾賤賊拉嘅會快速登出+reset電話
不過連俾賤賊拉都難,因為老鳳保護自己嘅嘢做得好足
repush 15
repush 16
打過wargame 算唔算, 算係有小小模擬軍事經驗,呢啲經驗救過我幾次
最主要係打wargame 經驗train到我環境意識,"知道當下環境發生緊咩事"係好重要,偏偏就好多人完全無環境意識,無危機感,比人包抄唔識走,走錯位,唔知亦唔會估下對家想點。一panic就做錯誤決定最後就衰埋。
或者你應該睇返過去嘅舊comment
都有幾位手足講到明wargame經驗係唔可以同戰爭經驗相比
我以前打開詠春
齋練三頭肌
運動開始之後都冇玩
健身多
可以講其實所有肌肉去到群體戰一定有用
淨係推開人都要用到胸肌
無錯wargame 教唔到你打真槍教唔到你cqc,但有其他野比到你。
1. 買咩裝備好,打wargame過程同其他ching交流會學到,例如買咩level ballistic plate 擋到咩彈,買咩盔好,googles 買邊隻好,點買
2.環境意識知道周圍發生緊咩事,大局觀
3.控制恐慌,保持冷靜
4.teamwork
仲有好多
我自己就經常打,平時踢波就重裝打前峰,成日比波省中但全靠gear無受傷,so far 咩事都無,如果我無打開game應該依家就唔會連登出現
最緊要係你嘅肌肉力量係能夠同土共黑警鬥
所以真係你咁講wargame只可以話係模擬級嘅訓練
單對單有好多招式方法
但講緊幾十對幾十大混戰時
保命/救人/打人好多時都係一係靠兵器,一係靠平時肌力
所以我覺得都係做gym練跑 練氣 練膽要緊

btw如果有其他系統性既軍訓都都想參加下
講緊唔係齋練跑 練體能果啲
仲有要作好奪取他人性命嘅心理準備
哂9 氣, gym 都唔肯做仲講咩軍事訓練
咁連健身都唔做嘅話,其實都幫唔到幾多
而我呢個post嘅功能就係要帶動全民走向勇武,同為未來新抗爭作好鬥爭軍事化嘅準備
repush 17
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞