徵求受過軍事訓練嘅手足

903 回覆
1224 Like 47 Dislike
我意思即係要低調,玩下體力訓練表面上緊係合法啦!但係班仆街要攪你可以無限理由
sure man
要求香港真雙普選作為第二階段中美貿易協議一部份

https://petitions.whitehouse.gov/petition/appeal-add-genuine-dual-universal-suffrage-hong-kong-part-phase-2-agreement-between-us-and-china
要求香港真雙普選作為第二階段中美貿易協議一部份

而家美帝要求強国簽左第二階段先撤關稅
所以強国一定要被迫情況下同美帝簽協議
香港要搭順風車

另外, 所羅門聯署:

https://petitions.whitehouse.gov/petition/beijing-2022-winter-olympics-corporate-sponsors-dont-deserve-tax-benefits-so-dont-help-them-fund-ccp-propaganda-again
大大力推
ok
連登仔個個都受過軍訓
我們都是飛行兵
肌肉量多Defence會增加,襟打啲,但係如果淨係為呢樣不如用時間練其他有效率啲既嘢
唔一定要神秘地點。去St John,Red Cross上下急救班都會幫到手。
最基本見血都唔好驚到阿媽都唔認得
心態都好緊要
一槍搞掂你啦
其實呢個account嘅原本用戶係咪已經被失蹤?
仲要畀狗偷埋個帳戶攞嚟做民意
經歷咗幾個月嘅生死時刻,都改變咗我對生命嘅睇法
陳年再推
唔係咁易架葉師傅
兩邊各屌50大板

無學過用槍通常都好難做到野,如果無知識無技術,無訓練俾廿分鐘你都唔掂,就算開到槍,傷到自己友高過掂到敵人
俾你咁易武到就唔駛有人日日練啦

而Airsofter以為自己好熟,但係真槍係另一個世界,我見証住好多氣槍朋友攞好多獎,第一次打真槍都好多問題出現
wargame友最嚴重,好多以為自己真係識,太有自信產生更多危險

好多專家柒頭連Striker都以為壞槍
原裝無用力Cock以為鎖咗槍
連Sight aligment都唔知,以為個枝槍對Sight壞既

如果俾我揀,我揀個空白既都唔要Wargame友

利申:唔識槍
感謝p牌仔指點迷津
Sor
is ok
「軍事」「香港」「漫畫多圖」《最於解決方案》
https://lih.kg/mpaNDeX
#567 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

其實香港係有退伍軍人,最後生果批可能40以上,其實唔算係好老,有好多去哂D制服團體度做教官,都算係傳承英軍傳統,去參加學下野係唔錯,好多大學都有D軍官訓練隊,以前好多個個參加完就去考警察。

去英國讀書既巴打都可以參加 CCF, 大學可以入軍官訓練團,不過要 bno,大把基本軍事知識學。

打wargame 都可以組成一班人,平時去玩可以練團隊合作,可以上 youtube 睇下軍隊點練訓,好過打機。
pish it
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞