徵求受過軍事訓練嘅手足

903 回覆
1224 Like 47 Dislike
其實全民每星期跑步3日x 15分鐘,世界已經改變了
建立本土強大武裝力量同優良民族嘅第一步
bodybuilding唔等於練體能
去做gym嘅要知自己做咩
無做開運動盡量唔好一嚟就HIIT/跑interval量力而為

訓練係操+回復(瞓同食),同因人而異
唔好淨係睇要操咩同人做咩你做咩
我黎教囉之前有幾個post都參與過討論,係無人理我咋嘛
你咁遲先加入好難甩p, 所以好快就自動沉底
最緊要令自己個體能可以慢慢適應到戰場上嘅需要, 以免喺毫無準備情況下出征令自己同其他手足陷入險境
總之都係戈幾樣架啦,體能+少量防身/格鬥+少量鎗械教學(純粹比大家知專業人員會點用鎗)+少量戰術。

新兵如果認認真真操,晚晚操3個鐘都好夠。,6個禮拜夠上場。
更加唔洗講要有殺人嘅決心
咁殺人又未必要嘅。

大家咪當去上下體能課囉,即係好似我地練mma咁,拳腳肘膝摔寢防格閃,架撐教晒比大家,至於點用就唔關我事喇

係偶爾睇直播,見到啲手足瘦猛猛就上場,唔係好順眼姐
更加唔使講有十一二歲嘅小朋友走上嚟, 雖然勇氣可嘉但要佢哋冒險真係……
戈班就晌後排組織下,遞下嘢就算啦

嬲還嬲,有時都要自量下,港警紀律幾不堪都好,但講能力+器械+經驗,真係位列世界前列。
始終嗰班傀儡走狗都係承傳咗舊殖民時期嘅技術, 就好似新加坡政權咁用番殖民制度奴役新加坡人
肚?
唔怕血, 唔怕核突
係計算後果同值唔值
唔通你想好似九龍灣連儂牆嗰個手足吨,企喺度任個廢佬打咩?
突破道德枷鎖, 用怨恨才同仇敵愾
LM學野
先同佢保持距離
如果有背囊就拎背囊擋住佢揸刀個手臂
無就一隻手擋住佢手臂 另一隻手出拳
然後一野踢佢下體極速逃走
反應唔夠快就唔好諗住還拖啦
lm
that's right, stop and run
https://youtu.be/qQDfwyUgtjg
我用片答你 當然我概信大部wargame 友未必做到,但有好多打3gun 打ipsc 係應該得,只係要練控制真鐵後座力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞