徵求受過軍事訓練嘅手足

903 回覆
1224 Like 47 Dislike
BEFORE 所有技術上既野
有無思想武裝仲有整體既民意
最重要個位係思考 要稔啲狗稔緊啲乜

放工時間跑下步 練下啲肌肉
乜撚野CQC 泰拳真係得個睇字
落到場鬥人多 邊個敢沖就贏 所以全民思想武裝係重中之重
而唔係你有咩技術 因為佢一槍打落嚟你完撚左
Liberate Hong Kong, the revolution of our times.

Five demands, not one less.

Resist Beijing Liberate Hong Kong.

“Fuck the Chinese government.
雖然狗視所有抗爭者係可屠殺嘅甲甴,但整體既民意都未去到真係支持清算popo...
思想武裝缺一不可,入軍營操兵嘅目的都係要每一個士兵有殺人嘅心理準備
push
行動戰略post 要推!!
打機救港
唔係講笑,睇完阿修羅見泰國鬥神好型,走左去學泰拳
要搵巴打扮畜聾去追佢
雖然聽落去真係好順利 , 只不過畀宙
貝彈打咗你個身體係同喺遊戲入面打中身體有好大嘅分別
有學以色列防衛術算唔算
算, 如果有邊個識嘅話可以入嚟呢度教下路
其實你哋有睇番之前嘅片...前線手足肯衝前去打;嗰啲object都會怯架!!! 再者,嗰班前線手足都未受過訓練啦!!! Object係恃住有gear...之嘛!!! 如果前線手足可以練到唔駛gear都可以fight低佢哋...咁你哋就唔好咁快開心住!!! 因為你哋所面對嘅係一般防暴...!!! 如果你哋真係咁揪得...object基本上會張前線upgrade為反恐object、機場object甚至非苦object (呢個係我段鳩估嘅啫)!!! 所以奉勸前線手足快啲搵地方...食煲夜粥!!! 就算學藝未精;都可以用蟻多摟死象!!! 個重點係...點樣可以用最少招數、最少人數去KO個object救番啲手足!!!
推佢老母
屌你老母,我見個漁夫好型,而家去咗捕漁船做仲未有得返香港
你有冇跟住佢個方法練過?
早睡早起 (10點訓, 6點半起身) Lunch後可小睡15~30分鐘
盡量少睇手機電腦 (會對周邊環境格外留意, 但對香港人好難可無視)

多做家務, 每日起床要摺被 (我知好多連登仔會笑, 但呢個係要增加身體既活動量, 將活動變成慣性, 做左1個月你會發現自己身體不由自主鍾意陏動, 唔會做couch potato)

每日少量運動已足夠 (過量會傷肌肉同關折, 持之以恆, 慢慢成長為重心)
一定要食早餐, 三餐一定要豐富

你要同鯨魚搏鬥先有用喎
哦, 唔同陣營又唔得

喺我哋習武者中, 外行人同習過下武係好大分別嘅
我認為任何實戰嘅教頭講嘅嘢, 對你哋啲普通人都有用, 都應該考慮
事實上佢講嘅嘢都合理同易做

另外又話咩學軍事技術要vetting好難學到
人哋出嚟搵食咋, 打開門唔通唔做你生意咩
(其實pakour唔係軍事嘢) (啲軍事武術徒手單挑其實唔好打)
學唔到中級咪學初級, 學唔到Krav Maga咪學CQC、其他self defense系統、菲律賓魔杖、其他武術
再唔係就上 華山論劍功夫討論區 問, 最好添, 佢哋好多係軍事武術撚, 又刀仔又槍械, 總有好介紹

你哋咁多藉口唔搵方法就只會保持現狀

華山論劍功夫討論區
https://www.facebook.com/groups/120215591796806/

C Told - Master Database
https://ctold.com/user/search
我唔係對佢哋有意見, 應該調轉頭我哋需要佢哋嘅意見
真係要秘密 小心啲搞
實有鬼
感謝師兄指點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞