徵求受過軍事訓練嘅手足

903 回覆
1224 Like 47 Dislike
始終軍事化嘅武裝訓練收人嗰陣都係有嚴格篩選
學以色列自衛術都要背景審查,先至可以上bb班, 訓練模式都有分民間同軍警類別
點解上帝要我做香港人
連當兵嘅資格都要移民先有
學popo話齋,每一次行動都係電光火石嘅一刻
雖然肌肉力度缺一不可, 但輕便快速行動亦都不可或缺, 上次啲速龍喺政總後門跑出嚟大家都驚到散曬
其實普通市民真係有心既兩個人上網睇片學 真係去跟住黎做到知做緊乜 其實真心唔係唔得
普通人覺得唔得係因為一啲動作都唔識又眼睇覺得好多動作好亂咁
其實你揀定一個動作去練 到咁上下你會知自己做緊乜 你做得愈多反而唔好
李小龍先生講過(好似):我唔怕一個練一千個唔同踢腿法既人 但我會怕一個練一千下同一樣踢腿既人
各有各好
瘦果啲可以真係好輕快,跳或者跨/爬做乜都好易,但一埋身就唔得
大隻埋身好勁,但冇咁靈活

有啲似刺客vs鬥士
唔止謝sir,連er er er sir都……
https://lih.kg/1644080
角色相輔相成
菲律賓武術最多呢啲

呢條友咪就係賓佬武術專家, 專玩刀仔、虎爪刀
香港想學應該要從菲律賓魔杖入手, 或者上FB 華山論劍功夫討論區 問

https://www.youtube.com/watch?v=C54_es-b6Hs&t=0s
吳十三 / nobody-here 今集教刀仔
嗱佢話自衛用嘅
4個基本動作: 直刺, 水平斬, 8字, 向下撥
已經成日做push up,舉鐵
但引體上昇都係好差可以點搞?
同埋跑步係咪要練埋負重?
跑真係可以短時間練到
而且每日都係用半個鐘就得
落街買餸可以去遠啲街巿買,一鳩跑過去
翻屋企可以係遠屋企小小嘅站落,一鳩跑翻屋企 等等....
p牌仔咪撚分化okay?
游水都可以練腳 瘋狂踢水
唉,3個月前冇浮屍事件

目前我都建議大家學游水,增加水中求生率都好

城邦十三太子
pull-up差可以由用gym房D輔助機慢慢操
https://www.youtube.com/watch?v=ntVYkpoKRMQ

可以練埋,不過要做完負重先跑步,跑步先反而消耗肌肉
軍事訓練呢係用嚟訓練你哋出去同黑警打嗰陣嘅陣形!!! 首要係各位手足...尤其係未接受過任何檢鬥訓練嘅;我奉勸各位真係要認真考慮吓搵間拳館...食幾啖夜粥;落到場都叫可以保護吓自己同後排手足!!! 練拳呢家嘢..相信各位都會明臨急抱彿腳係唔work架!!! 呢場抗爭可能仲會持續一段時間;從現在開始學,對各位往後出去夢遊都會有幫助!!! 利申:學泰拳撚!!!
個p牌仔都冇分化,佢都係以軍事技術層面上深入探討圈子內的謬誤,始終WARGAME只是娛樂式運動
練肺活量
2k已經係極限
感謝p牌仔教路
極限係可以逐漸突破嘅,只要你有決心同恆心。

當你到達極限時,你諗吓被捕被槍擊嘅手足,你再諗吓敵人嘅奸相,你就會有團火去突破自我。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞