徵求受過軍事訓練嘅手足

903 回覆
1224 Like 47 Dislike
因應現時嘅情況, 我個人建議喺行動之前都定時定候係一個神秘地點接受軍事訓練, 從而增強往後抗爭嘅實力, 以及大大保護其他手足嘅安全。

因為恆常抗爭訓練同政治鬥爭一樣非常重要, 因為呢種方法唔單止可以為將來嘅抗爭建立一個良好基礎, 亦都係凝聚我哋自己內部嘅實力
第一階段:
食多啲
落街做下引體上升
上youtube search下 street workout
練番幾個月已經好撚敏捷好撚輕快
體能都會好好多
果然都係有啲街頭經驗
可以新手交流下GYM 心得
體能/力量上訓練
不過話時話我見過台都有前黑警落嚟傾傾, 唔知個位仁兄都可唔可以教番佢哋做黑警嘅訓練方式畀咁多位?
順便要叫埋wargame友過嚟, 特別係真係走出去海外玩真槍嗰啲
做下運動
就算係跑都跑得快d
更何況你都需要啲肌力搬物資,救人走
push
識打boxing有無用
呢啲要長期練習先得
同埋菲律賓棍
體育救港
起碼做引體、深蹲 同埋練氣
好簡單已經提升好多體能
體能係練個底, 點用出嚟都好重要
打擊技 - 泰拳/拳擊/空手道...
摔撻鎖 - BJJ/柔道
兵器 - 菲律賓魔杖
軍事 - Krav Maga/CQC/...
機動性 - Pakour
要穩陣要量產可以練呢啲
每樣學基本嘢已經夠
唔少香港人有外國國籍
某d國家係強制兵役既
睇返英軍帶操果d集數,學到野的
wargame友真係咪亂搵....我見勁多體能差又肥,你同佢傾抗爭佢淨係背一大堆槍名同武器名。講到有呢D槍就贏硬,但又講唔出香港邊度有槍。
問佢點解唔操體能,唔怕到時候抱往支真槍跑兩步無氣,又閃閃縮縮唔答你。
跑步游水。唔夠氣比人圍會好易無命之餘仲要連累埋救你嘅手足。要幫人首先take care到自己先。
練腳比較緊要,可以激發睪唔知咩素,有助全身增肌。

下盤夠穩,唔打得都跑得。

新手試試每日跑3-5k,跑完隻腳唔酸就可以認真練下盤。
我好似搵到政府打壓香港體育既真正原因
唉 腳腕有舊患成日痛同傷 唔可以成日跑
跑吓步 增強肺活量
得閒可以練吓core muscle
咁試吓squat,新手試試30-60次。

注意姿勢,唔好傷到膝頭哥。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞