有人話「經歷得越多越苦先會咁安靜淡然、經歷得越少先會嘻嘻哈哈

21 回覆
0 Like 0 Dislike
但係有人持相反意見,覺得經歷得越多越痛苦先會嘻嘻哈哈笑看人生,經歷得越少先會咁靜
你哋點睇?
視乎情況
少年不識愁滋味,愛上層樓。愛上層樓,為賦新詞強說愁。 而今識盡愁滋味,欲說還休。欲說還休,却道天涼好個秋。
少年不識愁滋味,愛上層樓。愛上層樓,為賦新詞強說愁。 而今識盡愁滋味,欲說還休。欲說還休,却道天涼好個秋。

巴打自己作?
最後嗰句點解呢...

巴打自己作?
最後嗰句點解呢...

讀多啲書啦。
樓主說話卷一定會u

巴打自己作?
最後嗰句點解呢...

讀多啲書啦。

唔識咪google囉
點解要問人係咪自己作

巴打自己作?
最後嗰句點解呢...

讀多啲書啦。

唔識咪google囉
點解要問人係咪自己作

sorry 小弟才疏學淺一時唔記得邊個作嘅
樓主說話卷一定會u

乜唔係閱讀咩

上次都諗起呢首
好sad

巴打自己作?
最後嗰句點解呢...

讀多啲書啦。

溫書啦同學

巴打自己作?
最後嗰句點解呢...

屌你老味真心定假膠啊
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不清

巴打自己作?
最後嗰句點解呢...

讀多啲書啦。

唔識咪google囉
點解要問人係咪自己作

sorry 小弟才疏學淺一時唔記得邊個作嘅

唔識就唔識啦,咩唔記得
係就唔會問係咪巴打作啦
早啲瞓聽朝起身返學啊
作文題目諗唔到點寫?
但係有人持相反意見,覺得經歷得越多越痛苦先會嘻嘻哈哈笑看人生,經歷得越少先會咁靜
你哋點睇?

經歷得多苦,而又睇得化,記會嘻嘻哈哈,睇喎化就日日怨天怨地尻叫。
而睇得化又想改變同進步,通常會好安靜。
知者不言,言者不知

巴打自己作?
最後嗰句點解呢...

有冇讀過書

巴打自己作?
最後嗰句點解呢...

讀多啲書啦。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞