粉嶺21歲大學生留「反送中」字句後墮樓亡

2527 回覆
5838 Like 70 Dislike
RIP
最擔心呢個情況...

希望大家關心下身邊既朋友
林鄭,鄭若驊,盧偉聰。你地每晚訓得安樂嗎?
R.i.p.
各位巴絲無論幾攰幾氣餒都好,都千祈唔好做傻事呀
你地仲有好多戰友support嫁
7 1 等我地行落去
已經懶得屌你呢啲垃圾 但你仆街嗰時唔好喊 冇人會可憐你
STOP
RIP
大家唔好再咁犧牲自己啦
rip
RIP
仲咩咁傻, 我們抗爭的路還很長,留得青山在哪怕冇柴燒,
屌你老母
又一個扮理性既人...唔洗理
慢慢扮單機lihkg 冇人會可憐你
blocked
生命誠可貴 愛情價更高 若為自由故 兩者皆可拋

安息吧。。。
唉屌,點解要禁傻🙈
RIP
今(29日)下午近4時,粉嶺嘉福邨福泰樓一名女子由高處墮下,倒臥大廈對開地面,現場證實不治。

其女親友到場認屍時傷心欲絕。警方經初步調查後,在現場未有檢獲遺書,相信她從上址一梯間墮下,事件無可疑。

女死者姓盧,21歲,據悉就讀香港教育大學文化與創意藝術學系音樂系。今年年初,她與男朋友分手後患有情緒病,並在北區醫院精神科求診,3月時曾在家中企圖自殺。

女死者墮樓前,曾在福泰樓高層樓梯間寫下「反送中」字句,內容提及對反《逃犯條例》修例的訴求,包括「全面撤回條例、收回暴動論、釋放學生示威者、林鄭下台、嚴懲警方」等。

據悉,女死者在墮樓前曾拍下牆身的字句,並上傳至社交平台instagram,有朋友追問其安危但未獲回覆。警方其後以黑膠袋遮上牆身字句。

https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E7%99%BC/346446/%E7%B2%89%E5%B6%BA21%E6%AD%B2%E6%83%85%E5%9B%B0%E6%8A%91%E9%AC%B1%E5%B0%91%E5%A5%B3%E5%A2%AE%E6%A8%93%E4%BA%A1-%E6%A2%AF%E9%96%93%E9%81%BA%E5%8F%8D%E4%BF%AE%E4%BE%8B%E5%AD%97%E5%8F%A5
不相伯仲
RIP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞