粉嶺21歲大學生留「反送中」字句後墮樓亡

2527 回覆
5838 Like 70 Dislike
佢立場好鮮明
rip
RIP
女死者疑在墮樓前,曾用紅筆在24樓的梯間牆壁上寫有「反送中」及近一百字的文章,內容提及「雖然抗爭時間久了,但絕對不能忘記,我們一直以來的理念,一定要堅持下去,強烈要求全面撤回條例,收回暴動論,釋放學生示威者…本人願可以小命成功換取二百萬人的心願,請你們堅持下去」,然後將相片上載至ig。

警方其後上樓調查,用黑色膠袋遮蓋寫有大字的牆壁並圍封現場。
自殺有咩撚野用? 弱智 反正都要死點解唔。。。
林 謝 你點還 你2個仔
一定係感情台班狗公一日到黑淨諗焦溝女既果d不問世事垃圾黎
RIP
音樂系呀,大好青年,咁就比d廢老害死
rip
唔敢想像跳落去嗰下要幾大勇氣⋯⋯
點解要咁做
RIP
唔好呀!唔想再有烈士呀!
可唔可以唔好再跳....
2,000,000 - 2
rip
係fake news
(眾籌)七一,無雞蛋日
https://lih.kg/PBRCLU

當我地既年青人以死相諫,香港人可唔可以勇敢啲
我都唔想推POST叫人掉雞蛋咁ON9 ,但真心講,我係612個日發夢見到好多人真係企係度食花生,企係度等吸催淚煙,連口號都唔撚叫,唔撚支援前線,前線一個一個受傷退後,上面一個一個手指指睇戲,而家不求你地一齊企係前線用肉身擋,只係好卑微咁想你係後面做少少野,真係少少野,掉下雞蛋,支援下我地既前線手足,唔好再咁道德潔癖,求下你地
71 邊個唔出邊個係鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞