[EDM]呢到有冇電音友?(2)

404 回覆
11 Like 2 Dislike
呢到有DJ,Producer,電音fans,歡迎所有熱愛電音嘅朋友

EDM (Electronic dance music),基本上你聽到後想跳舞嘅歌就係EDM(申利:鳩up)

EDM多數會用係夜店播放,但唔代表EDM=蒲歌,好多pop music都有電音元素,總有一首啱你口味!

新手可以揀DJ來聽歌,通常一個DJ都主玩一總曲風
2016 top DJ 100s:https://djmag.com/top100djs

EDM genres:House(夜店通常播放嘅曲風,House下面亦有分好多種,例如: Progressive house, Deep house, Electro house, Troical House, etc...)
Dubstep,Big Room,Hardcore,Trap,Techno,Trance,Breakbeat,Jungle,Dub,Drum and Bass等等..(其實其他曲風下都仲有細分,但我懶廢時打)

來緊係香港或香港附近地區嘅電音show:
香港2月25號DragonLand One Night Dance (有我最愛嘅ZEDD )

時間表:

場地安排:

澳門4月8號Hardwell@Club Cubic

台灣4月8至9號Looptopia Music Festival 樂托邦國際音樂季

日本4月29至30號EDC Japan 2017

歡迎其他巴打補充資料
上一個post:https://lihkg.com/thread/2391/page/1
上個post推爆左幾日但今日先有時間開,sor
岩岩開始聽 聽緊Martin garrix Zedd Marshmello Cash Cash呢堆 有冇d類似風格推薦?

btw edm真係好易中毒
岩岩開始聽 聽緊Martin garrix Zedd Marshmello Cash Cash呢堆 有冇d類似風格推薦?

Calvin Harris
最鐘意佢首We'll be coming back
https://www.youtube.com/watch?v=SHO3dE-IDWk

早排係Electric family買左呢條

Gatlantis Dj Snake
上個禮拜去左Marshmello同埋Alan Walker Party. Marshmello10點開始 佢兩點先嚟 雖然我預左佢遲 但係我冇諗過遲咁耐 Alan Walker七點開始 九點嚟 佢Dj比我想像中好啲 但係觀眾唔夠Hyper 有啲可惜
留名
大家25號會幾點去?
好想去25果個 但d飛真心好貴
大家25號會幾點去?

2點囉😬
好想去25果個 但d飛真心好貴

如果唔係有ZEDD我唔會去
新post留名
25號個日仲有無飛買?
有無邊啲適合初接觸聽
我想問Marshmello個真樣係點

有冇d 好似Calvin Harris 咁會開聲唱埋一份

Marshmello到而家都未露過真樣 不過好多人都估佢係Chris 係一個美國Dj

開聲唱既Dj 計唔計Chain Smoker 雖然難聽
我想問Marshmello個真樣係點

有冇d 好似Calvin Harris 咁會開聲唱埋一份

聽聞係chris
呢排開始聽Alan Walker同Marshmello
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞