相機背囊集中討論曲

1001 回覆
4 Like 30 Dislike
條帶麻麻地 唔太好孭
Pat pat 會成日同個袋互磨 好易磨到件衫起毛球/磨爛個袋pad位
咩牌子黎?
如果輕身既話都好似唔錯
日牌habuka , 唔算輕,我用來行山用

佢有其他相機袋for 日常用,不過要上日本amazon 睇

manfrotto offroad hiker 30L
咁啱呢排都研究緊, 本身都諗住買PD 30L, 睇過度過比較過覺得根本唔值呢個價錢(用緊SLING 10L), 睇緊Thule新出呢兩個款好似ok

一個20L一個25L
但香港好似未有得賣, 過幾日去台灣總店睇下有冇
pd 10L抵玩
如果佢有多個配色
顏色sharp d
俾個option人揀就好
Thule之前啲出街款出到五顏六色

相機袋都係黑色穩陣百搭
之前用過thule covert rolltop齋黑色
最後都係賣左
睇完都係唔岩,我想揀下面有條帶cool實腳架個d
樓豬用拼音打字?
認真, Wandrd新出果個DUO好岩日常用
巴打呢兩個有冇名? 方便搵資料
真心好型,但唔係我想要個d,不過都多謝分享
Mindshift rotation用家
個袋用咗唔少空間去轉腰嘅功能,方便但收納量不足
最緊要搵岩自己袋
我都係純分享好野
thx 巴打
介唔介意講點解賣?成日見上網啲人吹奏呢款咩best camera backpack之類

就咁睇覺得佢個rolltop有啲麻煩
佢個rolltop我覺得OK既
而且個袋本身勁多間隔
可以將D野分好晒擺唔同地方

但對我黎講最大問題係重
齋袋4.97磅
https://www.thule.com/en-us/us/backpacks/camera-backpacks/thule-covert-dslr-rolltop-backpack-_-tl_85854231190

同埋當時響網上訂返黎
(好早期香港未有鋪頭入)
實物比想像中大
前用家路過
重到仆街,同埋好大個,roll 起兩隻角行街好易刮到人,用左冇 5 次放左。。。
現任用家

實用 夠大 保護好
不過缺點係重 重同重 你唔怕重就買得
如果想要輕盈,背負好,容量高
有無選擇?年紀大太重頂唔住
之前用緊errant覺得又重容量又細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞