相機背囊集中討論曲

1001 回覆
4 Like 30 Dislike
Lowepro Freeline BP 350可唔可以插住小白連埋部機打橫插入去?
計數好似啱啱好,但唔知現實係點
今次呢個係幾靚
但運費75us....
今日halloween boundary有10%off 有冇巴打夾單免運費
我想買30L但係又驚唔夠裝
50L又太大 平時揹相機又太大個
諗緊去旅行同行山用多
40L比較有興趣 我最後決定pm x nomatic
push
藍色
photo bundle 齊配件
cshine 行貨
放peak design背囊30L
95%新 $1800
有意pm: https://t.me/lamcysam
我都借位放
Boundary Supply Errant Xpac Black,$1000
有無巴打有興趣

咁係因為Pm同Nomatic都出名啫
運費咁貴真係好on9
但係喺PMxNomatic同呢個之間都係揀咗Shimoda
Pgytech=支那
why shimoda
PMxNomatic係裝到好多額外野
同埋你簡左幾L? 如果行埋山shimoda比pm好d
鐘意佢條帶擺到手機同水樽
加上rolltop位好過其他相機袋 唔會墜落去
其實想要x30,但佢個mirrorless core太細所以最後揀咗x50

我覺得PM嗰個太腫,尤其是前面expand埋之後勁厚
X50個Dimension仲細過PM 35L, 有需要嘅時候先用roll top, 帶少啲野嘅時候就用啲straps compress,睇落會細啲
Shimoda條帶真係幾好,可以擺部電話/Dc仔,但係PM就organize好啲多啲位立雜野

同埋依家用緊PD travel backpack, full gear+waist strap揹幾個鍾個膊頭已經頂唔順,所以想換個舒服啲
睇過啲review都話Shimoda係最舒服,所以就揀咗佢
佢以前出過 explore 40L
不過係舊款 有啲位無整得咁好
佢今次應該唔想打到自己隻舊袋 啱啱好間住 30,50,70 咁出
如果 有x40我第一時間就買
我知呀 不過睇落x50都只係大explore 40少少
30同50好難簡 50會唔會好d? rolltop可壓返細
我之前kickstarter 都開始留意shimoda 果時佢d袋無今次呢個咁齊功能 PD travel都用過 基本上pm x nomatic係佢既加強版 雖然pm x nomatix裝到好多散野 分隔好 但一full bag應該好重 PD full gear揹上去有點壓力感 至於prvke佢個roll top太傳統式 我轉back shimoda原因可能係佢除左旅行 去行山絕對好過pm x nomatic

btw thanks brother sharing
我之前kickstarter 都開始留意shimoda 果時佢d袋無今次呢個咁齊功能 PD travel都用過 基本上pm x nomatic係佢既加強版 雖然pm x nomatix裝到好多散野 分隔好 但一full bag應該好重 PD full gear揹上去有點壓力感 至於prvke佢個roll top太傳統式 我轉back shimoda原因可能係佢除左旅行 去行山絕對好過pm x nomatic

btw thanks brother sharing
睇吓你平時有幾多野要帶啦
我覺得x30就算去旅行喺city入面用睇落都唔會太大,x50高啲又脹啲可能會有啲礙眼同“阻訂”。
次次揹住Pd Travel backpack搭巴士/subway都好驚阻到人

x30淨係放到個mirrorless core,但係佢個mirrorless core個depth得12cm,我所有機同鏡都要打橫擺嘅話一定放唔哂,所以先焗住要上x50
我應該無你咁多鏡 1機3鏡
btw有無得夾埋一齊買?單付75$us都幾貴
佢rolltop得黎有條拉鏈,唔洗下下都roll黎roll去好方便

Pm嗰個雖然幾靚仔,但係真係好橫好厚好腫用唔哂所有空間嘅時候又冇得好似pd咁縮細

同埋我個人比較鍾意用camera cube方便transfer啲野,所以都轉咗 back shimoda
我都係一機三鏡呀不過啲鏡好大支
買兩個運費係咪都係75
我陣間問下 如果係一齊share 差好遠
我都pmnonmatic轉x30先
等你消息
off toco
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞