Nexus 5x Bootloop

54 回覆
0 Like 0 Dislike
有無人部nexus 5x 有bootloop 情況?

我之前部nexus 5都係咁,但無端端好返 ,為免隨時中招就買果時新既5x. 點知一過保養就中招 (15年12月play store買)

上reddit 睇,原來google 同LG都知情況,但parts 無曬無得整,美國果d可以原價refund。香港就
無得整,之前保養未過返lg 換底板
我個firend上個月去旅行之前壞機,然後佢換左部3T
水貨用咗成年仲未出事...想up 7.0但係又怕死
同你一樣時間買上個星期壞
同你一樣時間買上個星期壞

Preset warranty 一過就炒。reddit都話過保後4-8星期中招
唔想換機,無部比得上nexus
上網睇話焊接有問題 拎個主板焗一焗就救返
http://dev-with-alex.blogspot.com/2016/12/oven-fresh-phone.html?m=1
上網睇話焊接有問題 拎個主板焗一焗就救返
http://dev-with-alex.blogspot.com/2016/12/oven-fresh-phone.html?m=1

咁on9
感動既係google 竟然覆我,仲免費換俾我
都係5X用家 今年一月過保養 慶幸12月bootloop去左LG周大福中心免費換左底板 過左保養一定要收錢整

另外如果係Play Store買就Google負責 香港零售店買就LG負責返

不過聽講Google負責係直接換過部比你 LG係要你慢慢拎籌排隊等檢查+零件到先換

我嗰時排隊等左4粒鐘 等零件+整完拎返電話大約5個工作日

咦 你經Play store買???
LG傳統

咦 你經Play store買???

兩日已收到新機
聽日就送返部舊機俾佢
都係5X用家 今年一月過保養 慶幸12月bootloop去左LG周大福中心免費換左底板 過左保養一定要收錢整

另外如果係Play Store買就Google負責 香港零售店買就LG負責返

不過聽講Google負責係直接換過部比你 LG係要你慢慢拎籌排隊等檢查+零件到先換

知唔知過左保幾錢
如果Play Store 買既,我有個神秘email address,會有人跟進

我之前nexus 5應該開過case file, 用依個email send去問 5x bootloop, 佢問曬d serial number 同用緊咩os , 幾時update 過等等就出另一個 email 教我做exchange
我果部又係咁
好彩未過保養,整唔到退番全數錢(唔係play store 買)
下 點解你有得換機
我之前同你一樣 打去 google 佢話要去 lg 到整
買LG 都係on9
買LG 都係on9

真係買 Huawai 6P 都無咁嬲
買LG 都係on9

講真 兩部都伏伏地
808 810呢兩粒災難u
LG 送bootloop
華為都有死電池問題
下 點解你有得換機

你俾tg or email 我,我俾神秘email 你
下 點解你有得換機

你俾tg or email 我,我俾神秘email 你

雖然早排換過新底板 但可唔可以都拎定先

tg: hahaha123456789
買LG 都係on9

講真 兩部都伏伏地
808 810呢兩粒災難u
LG 送bootloop
華為都有死電池問題

暫時聽返5X同6P都有bootloop問題 不過5X比例多

可惜NEXUS系列唔再出 pixel暫時又唔爭氣 又貴又只係得水貨

自從第一部smartphone係galaxy nexus 換親電話都換nexus系列

知唔知過左保幾錢

1700壞底板 吖唔係三叔
應該都要2000內 佢係要成塊底板換過新先得

但過保要先收$150檢查費 零件就再額外計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞