得戚Form1仔蝦廢老:「我唔忍你,我繼續『寸』你。」

102 回覆
82 Like 8 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=9e_-T6a2aOc

【本報訊】一段少年人欺負長者的短片昨在 YouTube熱播,一日間吸引近10萬人次觀看。片段中13名葵涌初中生在公園嬉戲時弄污公物,被路經的兩名長者斥責,各人未有反省,反而起哄威嚇對方,其中一人揚言:「我哋呢度十幾兜友,打呀!」事件中表現囂張的男生被網民大起底,公開家中電話號碼以示懲戒,他聲言會反省。
該段長兩分鐘短片名為《中學生公園上禮對晨運婆婆公公》。一開始,一名穿黑色 T恤的初中生追着穿白色外套的婆婆,數着她責罵他們多少次畜生和冇家教,其間不時有掌聲和女生歡呼聲。婆婆想嚇少年,指着身旁的丈夫,警告道:「呢個阿伯陣間打你嗰時,你就……」;自稱是朋友代表的少年打開雙手,囂張地反嚇她:「我哋呢度十幾兜友,打呀。」之後婆婆向他說「我忍你」,但少年更加得戚:「我唔忍你,我繼續『寸』你。」

校長:安排學生道歉
婆婆丈夫終忍不住爆粗,並企圖出手教訓他們,但遭婆婆阻止。少年警告兩老:「我可以告你兩條罪,第一,恐嚇,第二,差啲打……我哋。呢度有六部電話,一部拍你,五部係報警……有冇聽過君子動口不動手呀?一睇你(阿伯),知你係佢(婆婆)所講嘅畜生,陰功,唉。」
短片由少年人自拍,之後放上 YouTube,網民大罵他們欺負長者,昨一日間有約10萬人次觀看;網上討論區「高登」由昨晨開始至昨晚,錄得約1萬個留言。

衰咩? 坐左幾耐?
樓主岩岩出冊?
Old news....
當年佢又係form1
呀ben又係form1
點解差咁遠
當年佢又係form1
呀ben又係form1
點解差咁遠

ben哥
時移世易 我竟然有D支持班後生

你無撚野丫?
唔駛分對錯?

你無撚野丫?
唔駛分對錯?

難分真與假
WOW
見番呢條片就覺得自己老了
我地十幾兜友係度

我覺得自己好老

....
呢d街童真係社會垃圾
唔係話支持佢

但點解以家form 1廢左咁多
中學畢業啦喎 有冇人知佢近況點
佢當時係咪有登報道歉
轉數快撚到

agger
我真係老啦

agger

7年了
如果依單野發生係依家
連登仔/高登仔 仲會唔會支持老人家

定係會話廢青寸柒老友記
老友記妹下妹下就唔好行石春路啦?

agger

7年了

7 年架咋?
我地有6部電話 1部係拍你 5部係報警
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞