Football Manager 2019 (16)

870 回覆
6 Like 2 Dislike
裝patch前一係試下核武睇injury prone
啱啱youth intake竟然有隻妖人畀我
PA189
前面三個唔轉
中場 基達 米拿
防中 法賓奴
後面都係跟現實
戰術試下就咁Balanced,跟住低節奏、Expressive猜波
你攻擊力強,電腦會龜縮Mark死前場等你傳失波再反擊
攻唔入就猜,猜唔入就轉Role
多謝你意見
會試下
應該點樣開始玩隻GAME
岩岩先接觸呢類型遊戲
點解原班人馬曼城都會輸 阿仙同車
點樣學最快?? 唔係隻隻字識,要一邊查住字典黎玩
新手既話
staff>responsibilities
除左買人,可以交晒畀職員(Direct of football/助教)

用強隊既話
set陣都係貼近現實好d
盡量跟哥狗思路去set

唔知點set就用預設陣
球員能力夠,球員o岩位,踢返佢地最好的role
成績都唔會太差
同埋有得較中文
雖然玩fm學英文係幾好
同埋作客難好多
正常對強隊/同級球隊
用defensive會穩陣d

兩閘都要專心防守
唔好overlap
好快上手,因為開咗個頭你就知自己要做乜

我自己第一時間會set晒staff responsibility先,有咩想做就set自己,唔想做就畀staff做
呢個樂重要,因為都牽涉到啲staff喺inbox畀咩資訊你

之後一定係搞陣先,可以自己逗,都可以參考網上面嘅tactics,因為搞完陣先知自己要買咩位嘅球員
tactics記得要搞埋球員嘅roles,一係set定自己心儀嘅role去買人,一係俾球員踢自己個role
仲有set死球邊個開,有興趣就set埋死球戰術

之後就到staff,㩒入board個位可以睇到個board而家allow嘅staff位同人數,邊個位缺人就staff search搵啱心水嘅,一開始最重要我認為係助教同scout

有scout之後就可以開始搵心水球員,之後你就會慢慢摸索到點玩
有幾樣嘢我覺得幾影響
urgent pressing, shorter passing, counter/counter press, defensive line同lime of engagement, tighter marking
有冇人一齊share下自己個save升滿咗 高PA嘅妖人?
有啲升滿咗 CA17x-18x
但我覺得佢好廢
例如啲閘身體素質好好
但傳中 扭波 技術 無球跑動 呢啲能力都得10-11
假人至真
妖人都得 我隻Kean, A. Marin都升得好好
我自己鐘意打433
如果個陣d人夠快 同埋movement夠高 就打節奏快
否則可以慢點
留意中場有無創造力同埋decision 高既話就creative點
否則就高紀律
後衛夠快 就推前點防線 夠合作 就較越位陷阱

有時偷到人雞就換個防中甚至cb入去死守
再較埋time waste

如果禁住人地抽就由佢繼續

多點賽前睇下對方個預測陣 再編排戰術
同埋得閒賽後讚下球員 維持良好士氣
你試下cap下輸波之後既分析報告黎睇睇
d假人開始勁得好誇張
好後生就搶晒強隊正選位
新手報到
想玩傳中打法 想知球員屬性有咩特別關鍵
好似 傳中 視野 呢d?

個攻中位set ap定am好
你set佢做winger
Highlight左既屬性就重要
crossing passing dribbing acceleration pace

9估
如果單箭頭最好用閘出波 唔係成日會唔夠人喺禁區
可唔可以cap圖教下me
新人報到
想知各位ching點搞今年個training
定直接交畀助教?
我直接俾助教 係有時一啲人要特別train先自己搞
小組嗰啲係點樣搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞