號召全港中學生參加29/6嘅集會

180 回覆
281 Like 171 Dislike

我哋沙田區中學逃犯條例關注組將會喺今個星期六6月29日喺立法會示威區舉行「全港中學生反送中集會」,集會將於下午三時開始,希望屆時能集結全港中學生參與。
/
集會目的係要政府完全撤回修例撤銷612暴動一說釋放被捕義士追究警察過份使用暴力悼念為反送中運動而犧牲嘅烈士,以及用我哋學生嘅身份去引起國際關注。
/
當日希望各位中學生穿著校服參與,我哋希望以示威者穿著校服既畫面震憾國際,但如果依然有憂慮而不想穿著校服或有其他市民參與亦希望能以白色上衣代替
/
集會內容包括學生及市民發言表達意見、整banner、悼念義士、放映會等。
/
基於今次集會主要係俾全港中學生參與,所以宗旨始終如一,不流血,不受傷,不被捕
/
雖然00後不被社會睇好,覺得我哋淨係識玩逗陰、飲喜茶,大部份亦只係中學生,但係個社會我哋都有份,將來變成點,受嘅都係我哋,所以希望以我哋嘅身分去出一分力,爭取更多唔同媒體嘅關注。
/
最後,相信大家都見到呢幾日嘅集會人數愈嚟愈少,而呢段時間最得閒嘅一定係一班考哂試嘅中學生,所以希望各位師兄幫手推post,同share去你哋嘅ig,facebook,snapchat等社交平台俾更多學生同市民知道。仲有,香港人團火唔該唔好咁快熄,條例一日未徹底撤回,我哋都未贏。
/
「生於亂世,有種責任」
大家幫手share
Share俾多d中學生
Po喺ig又好,share去whatsapp又好
推呀!!!!
幫手share,連登有愛
幫手推呀,唔該
推上熱門
pish
推呀
推爆佢
有冇聯絡埋青年反修例關注組/中學生反修例關注組個邊?
Pish
有溝通過
推呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞