又到放榜ge季節 見到hkue同UCHE千其唔好讀

599 回覆
369 Like 10 Dislike
放咗榜 可能你成績未如理想 呢個世界冇捷徑唔好比人水到你

可能會有d hkue或者uche ge sale屎想洗你腦 同你講 “10分都冇就有我地d hd讀ga la” “你dse咁低分 如果讀asso邊夠人鬥” “我地有得升外國大學ar”

你肯冷靜d 用吓個腦就知 邊有咁大隻蛤乸隨街跳

第一 佢地d hd其實冇人認ga 話咩資歷架構3級 ou同hku資歷架構同一級la 係咪一樣ar sorry依家就係冇人會認不知明學校ge hd

第二 你想避世唔同人鬥 避得一時 避唔到一世 你遲早要出社會搵工之類 到時你就會知 你讀d 19學校出到嚟根本同冇讀冇分別

第三 呢d 19學校係冇一個升到8大ga 係0ar 想升學都係得佢地個d 19degree讀 都係d 9流大學

其實你夠分ge咪正正常常讀asso hd搏吓 唔夠又想讀落去ge咪fd lor hkue同uche呢d垃圾學校對你係0增值 學唔到嘢 無謂浪費時間係d垃圾度

你肯google吓就知咩事 比埋條link你la
https://lih.kg/260763
sorry hd好似係 4級 不過唔緊要 都係冇人會理呢d垃圾課程
比hkue水過 周街r人做問卷拎名拎電話 過咗陣打電話比你吹水 問你近況 然後慢慢引導你去佢間嘢度繼續吹 sell佢間學校這樣那樣 話我想揀個科搵唔撚到食 最好就揀啲搵到食嘅 然後sell佢間學校嘅marketing 各種資料各種圖片各種影片係咁塞比我睇係咁洗你腦
而家先知有D咁嘅野
ching是咪曾經中伏?
fd中過 覺得d sale屎好撚仆街 利申cu
d sale屎係真係會弱點攻擊你 係你最失落個時踩你一腳再比個希望你 洗你腦
pish到放榜

cls出埋廣告
根本一開始有人叫你填問卷就唔應該理佢
同啲健身狗冇分別
中學生冇見過世途險惡 係試場門口好心幫人做吓問卷 點知原來對方係仆街嚟

所以見到呢d唔好理 唔好應就得
pish到放榜
個堆賤人唔死都冇用
好心幫你填問卷
點知轉頭打嚟扼你比錢

下年扮考生去撚下班狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞