[推爆佢] 小心呢條救心熱線!!!!!!!!

395 回覆
974 Like 4 Dislike
輕輕一推,欺世盜名必須仆街
推,聽過有啲臨近心理學家私下鬧過呢個機構,根本冇料扮四條
建議大家真係搵返有註冊到嘅心理學家,上網有名單
呢條友啲嘢被人插過好多次,請大家記住,PTSD要一個月先可以確診到! 佢唔可能下下將正常壓力反應當係病
PUSH
打爆佢電話啦
補充多句,印象中一般短期處理壓力反應唔會叫你即刻諗返晒所有嘢,因為頭幾日做嘅係做情緒急救,唔會好似佢咁夾硬撕開個傷口
戴定頭盔先,呢part唔係好清楚
Push
push
開頭上到去佢都係同我傾番件事,之後去到咁上下佢好似想叫我冥想咁 叫我合埋眼,幻想自己行上山 之後左手邊係過去嘅我右手邊係而家嘅我(老實講聽到呢度有少少confused)總之呢個過程我覺得係對我冇乜幫助 因為佢係咁叫我諗 過去嘅我有啲咩值得學習 。總之我合埋對眼求其咁做咗佢個test,之後佢就拎住一部機有個耳機 就係好似我頭先講嗰個嘟嘟聲 非常大聲同緊湊嘅節奏 然後要我一路回想太古廣場發生嘅一切,我真係頂唔撚順 聽到一半狂喊 我話我好想停,一係我下次再黎啦好嗎?佢先放過我。
回想返做緊治療嘅時候 我認得有一個鬍鬚佬 好似好似呢條仆街咁嘅樣 佢有入過黎整個閉路電視,我想問做緊呢啲治療嘅時候可以有閉路電視嘅咩???真心問
唔講唔知
重意為係乜慈善機構
佢有問我喺太古廣場做急救嘅時候最驚啲乜嘢,我話係人群嘅呼叫聲,聽到啲細路喺度叫救命,快啲走啊!腳步聲,同埋警察打學生嘅慘叫聲。佢針對呢幾樣野不停叫我重複諗,一路俾我聽部機個嘟嘟聲 一路諗,最後頂唔撚順。
正常心理學家嘅ethical code要保障client confidentiality,正路如果佢要錄,必須要得到你consent
講埋,我上去嘅時候填左好多資料,唔知會唔會俾佢攞嚟亂用,但我見到佢有寫一項,平時想去度做心理輔導一個鐘要收$100,今次612事件佢豁免
因為唔係佢本人同我傾,係我諗佢啲員工,女仔黎,佢冇問過我。而佢入嚟整個閉路電視,係掹咗條先再插番,好似reset咁,仲要加多句:「我哋啲非牟利機構係咁㗎啦,啲嘢渣渣地。」開頭都唔覺得有咩特別 睇完啲嘢之後覺得佢係別有用心,扮撚晒非牟利。
聽你描述,嗰部應該係EMDR機,本身係正路嘢嚟
有心理學家組織根據佢訪問指出咗佢錯嘅嘢,有興趣睇詳細啲嘅話可以睇下
https://www.facebook.com/260757484349478/posts/649209432170946?sfns=xmwa
賤到
仲上撚埋903宣傳
pish
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞