林鄭月俄見記者對5大訴求結論

19 回覆
32 Like 0 Dislike
1. 完全撤回逃犯條例修訂
答:政府已暫停立法程序,沒有重啟時間表。
備註:沒有正面回應會否把字眼改為撤回,只不斷重覆以上回答。

2.追究警察過份使用武力
答:有投訴警察機制,市民不滿可利用此機制去進行投訴。

3.不檢控和釋放反送中示威者
答:沒有正面回應。

4.撤銷定性6月12日集會為暴動
答:昨天警務處處長已解釋,沒有補充,認同處長答法。

5.問責下台
答:沒有正面回應會否下台,只回答自己會力求改善,在未來三年繼續服務社會。

開完等於冇開
一個字可以總結

幫你補充

1. 完全撤回逃犯條例修訂
答:政府已暫停立法程序,沒有重啟時間表。
備註:沒有正面回應會否把字眼改為撤回,只不斷重覆以上回答。

補充明年7月 會失效,政府會接受事實*
佢真係講到既講盡
你地係咪想迫死佢 迫到香港無左個團結之團
團結之母*
不撤回
不追究
不釋放
不知道
不下台
林鄭:有波就射,態度照舊,你吹得我漲?
閱。哦
咁強硬咪唔能好開記者會啦, 吊妳
3. 佢有回應 意思就係唔會放 卸比律政師搞同法官判
1. 撤回
任期內難以重新啟動, 然後搵機會又硬推, 然後打飛機: 經過重重困難, 最後都能夠係我任期內推出, 好多謝各界支持, 証明市民都唔希望香港成為逃犯天堂 ......

2. 過份使用武力
參考樓主

3. 釋放
講到只要你 只係行過 (無做其他野) 就唔洗驚 (佢講完我就驚)

4. 暴動
無就魚革果陣個對比發表任何野

5. 問責下台
無啦啦扯咗去創科, 9唔搭8
無number投訴唔到 佢都唔答係最嬲
即係可以用警察撚鳩市民
唔gur都無計
記者唔識問,你應該問你話唔係暴動做咩告5個人暴動罪
企係到中槍阿叔咩都冇做被告暴動罪
點解唔特「瀉(唔記得點寫)」參與者
呢啲記者會都幾好做
記者問完自己唔想答兜個圈就過到骨
林鄭不如下次擺個錄音機代佢開記招啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞