林鄭月娥見記者—集中討論2

1670 回覆
54 Like 1 Dislike
林奠 : 接波啦67
停止 講左
失效 講埋
係唔撚講撤回
我真係失你老母呀
一哥你今次含定撚都得
又射比一哥
劏穿後防
大家準備23號再上街
死要面唔用撤回呢個字死撐
明明同撤回冇分別
但係死都要面唔肯講撤回
屌你老母臭屄
監警會食撚屎啦 屌你老母
笑 笑你老母
屌1001 唔開POST
一哥會唔會開記者會
下屆一定無得過 今屆一定要mon實佢
有線Q1: 你說未做好工作, 所以未撤回; 是否意味工作做好後就重推?
A1: 已停止相關工作。(解釋重啟要進行一連串工作及程序……)「我不會貿然重新去做哩樣野。」
Q2:會否更正「暴動」字眼?會否成立獨立調查委員會調查當日發生的事件。
A2: 大意:我-行政長官-無法完全掌握當日情況。我是根據盧的說法。
獨立調查委員會呀屌你老母
含撚啦你仲笑得出
我邊聽邊打 盡量打足

記者問1: 暴動定義係條例寫明一律參加暴動都係暴動者 但琴日盧話得5條友係暴動 算點?
答: 得果5條友係暴動 其他人唔當

問2: 覺唔覺得最任性既係你自己? 見到人受傷你有冇喊過? 喊幾多次?
答: 認真反思 難免有情緒波動 反思後向每位香港人作真誠道歉

問3: 民間對你5大訴求 你邊樣做到? 你今日先公開道歉 但你早兩日都同建制道歉 咁係咪同你修例作風一樣? 有權有勢先道歉先? 你認唔認同你再冇能力推動大型政策 (問得好撚好呀!!!!!)
答 ; 聽到你意見 HK特別在有機制 而且行之有效 如對警方想投訴 有機制 ;就道歉問題 閉門會議當然有人有各種說法 我今日真誠向港人道歉

Q4 scmp: will u step down? you called it riot on Wed, will u take it back?
ans: gov view is aligned with police. we will rebuild trust to enforce policies
又射波
屌你老母已經唔係答非所問咁簡單
直頭係語無倫次
射阿射 射他吧
可能今個禮拜之內可以睇到香港獨立
佢頭先果段似係打算任內再重推喎
又er
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞