同班小學雞上咗課612

13 回覆
27 Like 1 Dislike
小學生唔識罷課 家長都唔會留個細路係屋企要人湊
小學教師都有個人責任 唔會無喇喇射波
加上個局長嘅白色恐怖令到所有老師都唔敢亂黎
合約教師就根加唔洗講
所以我唯一可以做嘅野 就係用課堂時間同佢地講講香港呢家發生緊咩事
唔好睇啲小學雞on99
今日lunch食完飯發咗個夢
我係班上放咗兩集鏗X集 一個係講銅鑼灣書店 定 遊行
佢地睇完都識問
做咩無喇喇要拉鳩佢?
呀miss你覺得警察啱定示威者啱 ?
點解警察要射定150粒催淚彈定打鳩啲市民?
點解有個女人係到同堆警察講野?
兩節課堂同佢地做咗好細嘅討論
我都唔可以表明自己立場 要用持評嘅角度同佢地分析
其實做嘅野唔多 只係都想讓小朋友認識下呢個政府點管治呢個香港 希望各位老師出唔到街 都可以出返少少力

其實同啲新香港仔講個仆街淋病都唔知有無用

但求都希望佢地唔好同屋企人亂講野 唔想俾人拉去見局長

反佢老母
你好大膽,支持你!
我個女5歲,佢問我點解d哥哥姐姐要流血
https://lih.kg/1223452
我係驚佢地返去講啲唔講啲就仆街
欣賞你專業,不在比呢d節目小朋友睇

而係即使自己有立場,依然持平咁同小朋友講
比佢地自己諗,咁先係專業

香港無論撐定反政府既老師,
十個有九個都係灌輸佢地諗,而無持平

欣賞你
雖然小朋友頭腦簡單同善忘,但係佢地都可以講出重點同問到啲有質素嘅問題!
佢地睇完銅鑼灣被消失事件 都有好多問號係個腦海到 點解有售中共唔喜歡嘅書 就要用無聲無息嘅渠道拉人 之後就引申埋送中條例
大家都哦咗一聲
今日教咩好!
林鄭李家超盧偉聰的語言偽術
支持
講下咩係選民/投票果啲?
呀miss點解你多左條撚嘅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞