摩西式讓救護車,日本網民:果然香港不是中國

373 回覆
3749 Like 10 Dislike
日本人深明大義!

順帶一提,去推推釋放義士的post,勿沉底

這不是暴動的最好証明呀。
遊行既人冷靜真好呀。支持香港。
希望你們絕對不要被鎮壓。

所以你地話仲點可以繼續勇武
大佬外國真是好多人睇住
而家再黎勇武。外國就唔撐。
所以G20之前都唔好再勇武⋯

利申:個人原先極支持超勇武
Twitter鬼佬:
喺美國示威應該連架救護車都燒埋
南非要求增加巴士班次嘅示威燒晒成條街啲巴士
今次行動真係為香港增左唔少光
攞應該做嘅事嚟打飛機,要人讚乖有實事唔做
正確,今次大家都發揮到大家崗位影響力,
今次我地係一個團隊,
各有各所長,
兄弟爬山,各自努力既力量真係好大
打完個飛機 就好去支援義士喇
果然外國都係鐘意呢D野!
大家要比心機
可能好多巴打都唔知
東京既萬聖節其實算係好癲下既一個日子
點解呢?年年萬聖節澀谷都會聚集到一班人
(多到隨時人踩人都唔奇既地步)
著到鬼五馬六係度飲酒狂歡
(其實跨年都會係咁就係…)
上年d人飲醉酒仲係度推反架車
完全唔聽警察指示
所以一班飲醉哂酒既人唔讓俾救護車入係好正常既事
各位有幸萬聖節到東京可以出澀谷體驗下
我相信好多抽水機會外大家可以睇到日本人要癲可以有幾癲
利申:去過一次以後決定打死都唔再去
不分化 不割蓆

你咁講前線兄弟會點諗 大家冒住被補嘅危險衝
We are not支那!

Mortherfucker!
本地新聞呢d 就唔報,就走去報外國勢力翻動不法份子搞搞震
但係香港警隊唔俾白車通過喎
唔係所有香港人都做到
尋日親眼見到一班廢老綠燈繼續行,有救護車都完全唔理
摩西同極醜惡呢段真係要擺埋一齊睇.
幾十萬人分到, 幾十人反而分唔到.
邊個心中有人權法治顯而易見.

其實我諗好多國家都會咁, 文明國家公民質素高不在話下.
但儘管係落後國家, 民風純樸反而會好有人情味.
發財唔立品既真係得支國人, 上樑不正下樑歪, 自私自利到極致.
未撤惡法,唔好係咁打飛機
yahoojp新聞入面極少有comment近兩萬正皮
就算唔係呢啲日子 旅行見到飲醉酒既日本人一向敬而遠之, 日本人一飲醉酒就唔係平時見到咁
有冇手足有片可以做個對比,
收黑警皮
唔係分化。講事實。
而家林鄭。維尼都好薦G20。仲有9日

相信好多國家會用香港做談判理由

過左G20先到勇武都未遲。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞