【 突發】我係取消外國護照樓主。求大家聽我講,停止內耗,設下死線,全力升級!(2)

1017 回覆
1313 Like 8 Dislike
Push
Pish
推啊
戰佢老母!
係20號5點定係夜晚11點
樓主, 首先好多謝你為香港嘅付出!!

絕對認同 和理非 同 勇武 係相輔相承, 唇亡齒寒嘅關係; 如非69有百萬遊行, 612不可能號召到咁多人出黎;; 如非612有師兄帶頭阻撓會議, 無可能引起616 2M人走出黎.

縱使我並非絕對勇猛, 但催淚爆我同樣領教過. 我以下嘅意見希望大家認真理性討論, 唔好輕率互插::

和理一 ::Timing問題::
縱然尋日2M人走左出黎, 但係無權嘅政府你期待佢可以幾快做到下一步回應?!! 7婆未有具體回應其實表示中央未有指示 / 7婆向中央拍心口表示自己搞得掂, 所以7婆無動作
我眼見今日大家好心急, 搞錯對象DIU9泛民, 我認為作為勇武代表嘅你應該先運用你現場嘅影響力帶到大家認清真正嘅目標. 泛民議員唔可以失!! 有佢地,議會入面先進行到抗爭, 如果無哂佢地, 個議會就任政府魚肉; 無佢地擋嚮蓄牲面前, 你地傷亡唔止咁少.
基於泛民上星期都可以成功拖冧兩個會, 個人認為星期五21號係值得等, 可以睇佢地失守先開始你嘅勇武. 因為只要泛民能夠成功癱瘓議會, 政府先輸一半.

和理二 ::目標::
每次 勇武過後其實犠牲都相當大, 我覺得要搞清楚目標係咩, 性價比有幾高值唔值得做. 你話由佢暫緩, 基本上我係同意嘅, 因為緩完下次都可以叫得返啲人出黎. 但同時你又話唔需要7婆下台, 咁到底今次 勇武 目標係咩呢?? 純粹拉倒國歌同大嶼??
個人認為換走7婆係首要嘅!! 因為一真係頂佢唔L順, 二要俾中共知道香港仲嚮市民手上, 唔係任你亂黎嘅!! 7婆2.0會唔會出現?? 難講, 但我覺得賭得過. 就係趁中共而家內憂外患分身不暇嘅時候安排唔到個2.0落黎. 換走左硬頸7婆, 要救班手足都易少少, 起碼新仔係幫7婆清理爛攤子, 而唔係要佢認錯!! 如果佢咁唔知趣繼續與民為敵我地就可以再次挾民意拉佢落黎!!

和理三 ::民意::
經過612一眾壯士犠牲同蓄牲嘅暴力配合, 我地先激發到班媽媽會, 宗教團體出黎撐我地, 成就到由1M變2M人走出黎. 但係留意返, 警方即刻放下身段同你玩柔情, 政府擺明同你鬥耐性, 今日你地嚮度DIU泛民班狗嚮後面偷笑緊呀…. 小不勇則亂大謀, 呢一刻真係唔係急於升級武勇嘅時候, 你嚮班狗落裝嘅時候衝, 嗰班媽媽會同宗教團體會割嫁喇, 到時兩頭唔到岸為咩??

勇武一 ::Timing::
同為Timing問題, 就算要衝, 一定唔係夜晚衝, 大半個香港訓左, 無人趕得切支援, 無人留意直擊住情況, 蓄牲做乜都得. 有必要的話, 21下午衝, 重演612, 嚮光天化日之下以拖冧個會為名包圍垃圾會;; 其次都係, 如果泛民嚮會內做到野, 又何必先開火頭呢??

勇武二 ::目標/地點::
今日有人提禮賓府, 其實我好早之前已經提過要迫7婆出黎對話…. 但係而家圍禮賓已經係無意義, 因為你根本無必要同7婆對話.
如果目標係拖冧個星期五個會, 同意垃圾會無走鷄, 不過朝早搞;;
但係如果目標係拖冧政府, 咁點解唔夠兵唔夠裝都要同政府硬碰?? 立法會、特首辦、警察總部同禮賓府一定係屯兵之地, 要拖冧政府唔係同佢硬撼, 要圍就搵啲無防備但係影響夠大嘅地方, 夜晚參觀港交所等睇開市, 和平探訪各領事館等蓄牲難以清場兼引起外力施壓, 什至你想觀摩3條過海隧道夜晚嘅維修進度~~
唔建議搞啲對政府無影響但係損兵折將嘅地方, 你搶哂三幢都係政府建築, 無人急無壓力慢慢清你場. 倒不如參觀啲迴響大啲嘅地方.

勇武三 ::民意::
同樣都係市意, 而家政府玩軟, 你開拖先一定會失民意, 要開得黎留得返民意, 唔好開新課題, “惡法,-落台-放人”, 你開新嘅, 政府合理清場之餘, 話你地得一想二, 最後只會得不嘗失. 再者, 2M人兵分三路實在FF得太大, 2M人有一半係612之後出黎嘅媽媽會, 另外有7成都係一家大細, 跟612當日狀況俾盡你6萬人邊可能兵分三路硬碰仲要影響夠大到政府會聽你講?? 禮賓府易守難攻, 你未帶人上到山人地已經攞盾衝左落黎.
仲有就係其他巴打講嘅HA…. 阻礙HA受千夫所指, 有咩為??
請統一時間
並增加一個要求 檢討醫管局洩漏私隱問題
民陣應利用依個機會係20號前同政府談判

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞