Apple pay已死?

48 回覆
0 Like 3 Dislike
尋日到今日用咗3次apple pay
一次屈臣氏感應唔到
一次老麥感應唔到
一次7-11顯示扣錢但冇approved
之前用都冇乜問題
我今日都用咗3次
Approve晒
差唔多日日都用緊
會唔會你張卡冇limit 呀
差唔多日日都用緊

屌晒巴
定係你部機有問題

尋日先用緊

建議你打去銀行check 下張卡;
比錢果陣要講明用master/visa/ae;
部iphone壞;
差唔多日日都用緊

唔會,因為當時我用返實體卡比錢

尋日先用緊

部iphone壞;

用過2張卡

會唔會nfc有問題?
貪新鮮果陣就用 而家就唔會,

部野nfc好雞 好難對到位

裸機去, 7仔 ok d機 又得5成機會可用

an機既nfc成熟過apple好多

講真唔好講話八達通 而家張張信用卡都可以paypass咁濟

真係懶型先會用apple pay
貪新鮮果陣就用 而家就唔會,

部野nfc好雞 好難對到位

裸機去, 7仔 ok d機 又得5成機會可用

an機既nfc成熟過apple好多

講真唔好講話八達通 而家張張信用卡都可以paypass咁濟

真係懶型先會用apple pay

用apple pay係順手啲,唔使特登拎張卡出嚟
用過幾十之都冇出過問題...冇套會好D?
你部電話已死就真

尋日先用緊

部iphone壞;

用過2張卡

會唔會nfc有問題?

點解電有93%仲用low battery mode?
未試過唔approve

尋日先用緊

部iphone壞;

用過2張卡

會唔會nfc有問題?

點解電有93%仲用low battery mode?

唔係呱 好快 好方便 覺得你移除卡再重新加試
我都係但間間鋪唔同
M記極快
超市成日唔得
全部都冇問題
最多都係間鋪唔收ae card 嘅apple pay
百佳好撚慢
尋日到今日用咗3次apple pay
一次屈臣氏感應唔到
一次老麥感應唔到
一次7-11顯示扣錢但冇approved
之前用都冇乜問題

係唔係壞電話
次次離遠一遠都 do 到,你地部機有問題?
吓,我未試過用唔到,而家使用率同八達通係50/50

用埋apple watch 畀銀包都唔使攞
Citi 仲未有

有冇人覺得呢款reader好垃圾
就連實體卡都成日讀唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞