我地要埋牆頭草嘅民意!分好返d因果關係

228 回覆
464 Like 10 Dislike
唔好一味先入為主覺得中老年好難搞
其實啲後生 好少肯同佢哋溝通

覺得無計傾,傾都廢事

啲老人家,中坑其實好想仔女關心

用軟功傾,有好多時有想唔到嘅功效
不打飛機
目標一致
歸根究底
突圍而出
其實好多中年人開始睇到政府on9
然後街頭又有tbb冇嘅影片睇
所以大家都開始心知肚明
眾志今次做得好

四處放片好重要
一台獨大

所以今次要嘅真係遍地開花
返工得閒都同老一輩傾下
佢地都好有智慧
睇下佢地concern乜野,再針佢地嘅concern去做文宣,非常重要
得閒嘅可以推去其他平台
不分化,大家係好拍檔
Push
pish
其實今次勝在好清晰
再加上林鄭、黑警不停助攻
煽到個火愈黎愈大

講真上次雨革中後段已經變咗遊樂場
係靠一個觸發點引爆,
結果當然警察粗暴清場。
最後花生大於成果,
不過有幸大家都留有火種係個心

6月9日(日) 散步,林鄭晚上助攻,
因為早上一班和理非留守,
6月9日(日) 晚上黑警助攻,得罪哂香港記者、聖徒們、勇武
仲要仆街到3、4點圍學生,諗住嚇到香港人唔敢再出,但物極必反。

6月12日(三) 二讀罷工罷課野餐,又係最多一班和理非
4PM 收到風一班建制開會,勇武鬥戰黑警,
以為暴力清場會再次成功,結果得罪一班學生、外國記者,
6月12日(三) 絕對過分已經無需多講,不過今次更堅定「不撤不散」
引發6月16日(日) 2,000,001人再次上街遊行

林鄭 we connect成功了 香港人待績.....
咁分析啦 6.12只係贏左condom情緒失控,下次未必得 呢幾日和理非就好緊要keep住指責堆condom 否則佢地唔過火武力好易民意又淡化
不撤不散其實成功左,政府有排都唔會再揾,成200萬人睇住佢有冇搞小動作

依家可以集中返真普選同警察問題
我地都係被迫去反抗
push
其實可以同時進行
一路keep住2 百萬,一路吸多d人
我睇唔到616上完街除左句sorry囉之外,200萬加1人拎到d乜
有乜反效果 我腦諗唔到
求指教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞