樹仁同恆大決擇

82 回覆
5 Like 60 Dislike
Hku
香港間間有傳理系的大學都話自己出名傳理系ga la
未聽過有邊間係口碑唔好
樹仁新傳must
樹仁個校園
無計
雖然樹仁岩岩起左新研究院大樓

但係始終太硬頸 咩資助都唔肯要
同恆大有恆生條水喉射住差好遠
入恆大會Pound D
一定係樹仁新傳
依家TVB D記者全部樹仁仔黎
比人屌到飛起
其實間間都有 tvb 唔單係樹仁
樹仁好多時都只係入到亞視居多以前
仲有一樣野
樹仁好撚唔公平
係大部份資源起碼7成俾哂新傳班仆街
歷史系表示
恒大,踢波勁
巴打 想問問樹仁歷史系如何
啲professor同學嘅野點樣
其實樹仁歷史prof 好多都有料 同埋有地位
但只不過係過左氣同較老 有d什至係前八大department head榮休再轉去樹仁教 唔似其他大學係新一代學者

同學同教授之間關係其實好close
好多都會了解埋你生活果d 同私下幫你
似家庭咁

不過始終樹仁係樹仁 個名始終無人咁好聽
補充 中國史為重
西方史都 都個比例係 73 開
巴打year幾 我asso gpa得3.0幾 如果想讀史 應該得樹仁收我 但之前上網見到話啲教授都係紅底 有啲擔心 所以至想問下你 唔該哂你

你講到距地咁好 咁我就放心
紅底就真既 10個有7個都紅
不過係真心膠愛國愛港果隻

今年year4 grad 等緊拿cert
Apparently a new hall of residence is being set up with a grant from the department of arts and humanities.
Pish !
樹仁
反正都係垃圾學校,搵間有u life 玩多一兩年就出黎做野啦
入恆大好過啦,樹大乜春都冇得玩校舍又舊
Asso/hd 商科 gpa得3.2係地底泥黎
校巴就好普遍啫
巴打有無諗過出嚟做咩 定繼續讀上去?
我完全唔知讀完有咩做到

同埋啲workload會唔會好多 唔該哂
I took a look today. The construction of the new hall of residence is progressing well.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞