而家係輸緊4比0!

240 回覆
2761 Like 22 Dislike
1)撤回送中條例?輸!

2)釋放所有義士,停止搜捕?輸!

3)追究林鄭同警隊所有人責任?輸!

4)6月12日示威不再視為暴動?輸!

停啦左膠勝利論,唔好再騎劫,乜撚野最和平遊行,最多人遊行,一樣野都未爭取到同我講贏?
出個限期,未做到咪升級行動,再拖就同5年前冇分別
圍鳩佢林鄭狗屋
以上4樣野做漏一樣同我講贏?你對唔對得住烈士呀屌你老母
我諗大家要面對一個現實係第二,四點基本上係唔會爭取到,呢兩樣係政府嘅武器黎,如果政府喺第二第四點屈服咪即係放低武器同你班示威者投降?變相即係叫你「下次有咩事就出黎隨便衝擊啦,我地政府認同左你地呢個手段架啦」
咁係冇可能,咁做法嘅話中共其實就會冇能力再管治香港
咁當然,我覺得可以繼續爭取嘅,反正平反六四都嗌左咁多年
最少要推翻暴動嘅說法
5)單程證審批權? 輸!
6)普選特首? 輸 !
7)立法會普選? 輸 !
8)房屋問題? 輸 !
但人地律政司就要想告你暴動罪呀嘛
重有好多義士畀人起訴緊
咁咪就係要諗方法去推走呢樣嘢,現實無人唔知,當務之急係要諗方法解決。

首先,要集齊証據不斷投訴警察暴力,警監會,公務員事務告,申訴專員公署,聯合國...好多 po 做緊

到真係告,就去司法覆核暴動呢個定義~
你啱 駁唔到
我唔講咁多洩氣說話,你所講個d方法都係可行過靠遊行集會嘅
btw,司法覆核應該做唔到你所講嘅野?唔sure,要問問法律撚

輪撚哂,民陣又派散水餅
留意下早兩日仲有好多post計劃去邊
家陣出哂打卡,貼相post

,香港人唔好再打飛機,根本一樣野都未爭取得
爭取左頭4樣再同我講其他
即刻停止打飛機
法國黃背心運動的 8 堂課
https://www.cup.com.hk/2019/06/14/lessons-from-the-yellow-vests/

2. 不死守任何公共空間
近年全球各地都流行佔領公共空間運動,縱然有助團結抗爭者,令其有平台公開表達訴求,但佔領運動始終有其缺點,一味據守陣地會虛耗資源和精力,民氣隨時間消耗,又更容易成為鎮壓目標。

黃背心示威者反其道而行,不死守任何公共空間,在每個星期六湧上街頭,沒有任何既定路線,不預先公佈時間下快閃式堵路,用各種直接行動撼動政權。譬如堵塞高速公路和迴旋處,接管或燒毀道路收費站,讓汽車自由通行,令政府無利可圖。
貧窮富戶

21 分鐘前
唔需要武力清場
釋出善意
阻路責任就係我哋
最後去返佔中末期

野餐好多地方

法國黃背心運動的 8 堂課
https://www.cup.com.hk/2019/06/14/lessons-from-the-yellow-vests/

2. 不死守任何公共空間
近年全球各地都流行佔領公共空間運動,縱然有助團結抗爭者,令其有平台公開表達訴求,但佔領運動始終有其缺點,一味據守陣地會虛耗資源和精力,民氣隨時間消耗,又更容易成為鎮壓目標。

黃背心示威者反其道而行,不死守任何公共空間,在每個星期六湧上街頭,沒有任何既定路線,不預先公佈時間下快閃式堵路,用各種直接行動撼動政權。譬如堵塞高速公路和迴旋處,接管或燒毀道路收費站,讓汽車自由通行,令政府無利可圖。
2百萬人唔該同我清醒下啦
Push
大家請不停提醒身邊所有隊友
唉...又俾一班左膠騎劫左件事
成班俾人捉左既義士無人理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞