[文長,文宣]分析中央打法已經開始由明轉暗

920 回覆
3460 Like 28 Dislike
雨革係衰在民意大體上覺得佔領係擾民, 大家心態上已經懶散咗, 同埋互相批鬥風氣。
既然依家政府改咗打法, 推多咗其他唔同程度上嘅惡法出嚟, 我覺得我哋可以做一做分工先? 分工搞國歌法, 人工島, 同KEEP住搞反送中...
畢竟, 冇民意支持我哋, 好快就會去返雨革咁, 死衝冇意思, 只係送義士俾警狗拉同將民意浪費...
反送中繼續可以做嘅, 係繼續去信俾外國媒體, 同搞建制高官, 淋奠一家...(?)

而國歌法同人工島方面, 呢兩樣其實都係會埋下咗有毒嘅種子俾將來嘅我哋同下一代, 而且個期又逼得近, 所以點都要落手搞咗先? 我覺得政府就係知我哋冇時間, 冇資源, 先同時拋咁多嘢出嚟...

純建議, 有錯請屌細力啲
再講多樣野
如果你地唔衝 沒藉口比林鄭條8婆話你地暴動 佢好快就要揹晒d飛落台 最少可以爭取多樣野 但以家衝 乜都沒
push
明白
good try就係要多d你呢類建議既聲音 討論出路

要keep住危機意識
push
push
好文一推

黑警跟足晒程序去做
市民唔夠人多
(經過一星期既損耗,香港人開始攰,呢個損耗比雨傘更加快)
推倒惡法之後就會有大部分人停落黎

呢個時候我地有任何小動作都會將形勢逆轉/轉差
push
唔係唔關上面 終於見有人講
我一直覺得唔好幫佢地割蓆
上面梗唔會認有搞你香港事務架喎
事實西環治港唔通唔係
但仲有好多人用長輩圖 第一句就唔關中央事
幫晒佢地割蓆
係短時間的確可以令不同人支持你
但佢地支持既都係建基於支持上面先唔支持條例
始終覺得長遠而言 冇好處
其實除左幫我推 你地都可以開post去制止d激進行為 出面已經有大量鬼洗版去做d多鳩餘武力升級 我一雙手做唔到太多 要你地自發
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞