[二百萬+1] 利物浦紀念義士討論區

1001 回覆
79 Like 2 Dislike
澳門同香港個況無得比
提子班友又真係做得衰
人口又少 中共123之後做啲野都入晒老一代個腦
好難救
澳門人渣住葡國護照想幾時走都得,我仲葡萄
set 完都冇用
行又行過,衝又衝過
政府唔改,真係吹佢唔漲
而家就好似塞咗係樽頸位
講到尾都係制度問題
國教,政改,國歌法,送中,明日大嶼 ... 陸續有來
唯一德政
如果當年97比港人有英護照,而家香港應該仲衰過澳門咩撚野逃犯,23條,國歌一早過曬
一日唔係民選既政府 其實佢一日都唔洗怕民意
佢都唔係對人民負責 佢對中共咋嘛
唔係話一定要有大台
但呢個真係堅持冇大台嘅麻煩地方
民陣/泛民某程度肯定好驚俾人話又想疊返大台俾人屌返轉頭輸返晒呢個禮拜累積嘅聲望
結果冇人敢去話事乜都慢半拍
明日大嶼有無巴打
可以講下爭議,好處同壞處
好處係真係增加到土地供應
相比起舊時既新市鎮 佢落點更近商業區
變相減少左跨區太長既時間
建築業繼續有工開

問題係 一口氣清晒庫房 請既又係中國建築之流
破壞晒生態環境 都唔講係咪安全
而且起好九成土地都唔係比香港人

我自己係咁睇 其實真係要睇多啲料先可以再講
做左港豬太耐唔想睇
睇下GOOGLE MAP
再zoom 遠少少
你就會知道依家係少左忽
但起完人工島上應該仲有座大橋連接住港珠澳同深圳果邊
形成一個大陸既沿海公路
林鄭失踪
係唔係比人照緊肺
可以暫時follow番利post了

1. 琴日係Jurgen Klopp 生日
2. According to the Daily Mail, Sporting CP have contacted a number of Premier League clubs over a potential deal for Bruno Fernandes, with the Portuguese outfit looking to raise at least £50 million by selling the in-demand player.

Liverpool are also understood to be among those to have rejected approaches from the club.
割蓆. 否認呢家野, 民陣都唔夠利黨報勁
SKIPPER 生日快樂
有無人有睇加歷查俾保特屈機
69之後都冇乜上嚟
今日先發現呢幾日冇傳過買人
淨係傳25m放世一
真,起碼幾十萬人會走,所以話英國佬真係好識玩
唔係無嘅 有傳過包皮
不過無人信咁解
同班廢老講,第日庫房無晒錢,佢地啲綜緩同生果金就凍過水,第日無錢去屯門公園捧小紅場,佢地應該會發癲
廢老:屌 起完都2034 都香撚左 留樓比個孫好過 又有新樓住
我個人睇法
香港人就算係勇武派都未勇武到一個程度可以令政府驚,而且勇武代價太大(多年監禁),仲要普遍市民唔支持自己。
但係唔靠勇武靠和平又無可能令政府改過,因為呢個政府唔係民選,冇必要聽市民意見。所以只可以寄望外國勢力能夠幫幫手。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞