(公民黨正式放下身段)梁家傑 :歉 你 老 母

161 回覆
4555 Like 14 Dislike

法律界表示屌你老母吖
話哂都大律師
都放下身段
睇嚟興到火屎
早兩日張超雄又話召南亞暴動

吖 唔係 罷工
呢輪啲泛民有啲質素
同建制派道歉only
apologize, my ass.
爸爸
反而保送入局嘅
鄭松泰

有冇人知去咗邊 上嚟報下平安?
算唔清算住 難得大團結
香港人 頂硬上 keep住個勢
泛民搞咩呢排一個勇武過一個
林鄭(60路)係自認母親喎
冇講錯老母
立此存照
Sorry lorrrrr

不過都好聽過話警方合理暴力
蟲泰今日有係pp幫義士安排
同埋有幫手分流
有作出呼籲同建議市民點行
今日計 佢做得足夠了
你有經過pp冇理由見唔到蟲太
連藍血人都開始勇武(口頭上)
我嘅兒女 暫時未有用你地嘅地方
有需要會召喚大家
叫人舉高花靠左行嗰個
而家人神共憤,多謝你班犬隻
X你老母呢句野,無人不曉啊!
Push

繼續做野

TVB在反送中報導一事,已經嚴重違反電視通用業務守則中有關「第9章準確、持平及公正」,當中要求「持牌人必須盡一切合理努力,確保新聞、時事節目...的真實資料準確無誤」,以及「持牌人必須確保新聞節目...能夠恰當地持平」,「不可使用謬誤資料或歪曲事實。持牌人亦不應錯誤引導觀眾,以致對節目提及的人士或團體不公平」

TVB在反送中的報導完全扭曲事相,報導嚴重偏袒警方和政府,報導失實 , 偏頗,例如6月12日的「六點半新聞報道」和「晚間新聞」,完全不播放及不提及:
1. 警方違法向多名記者開槍,棍打記者
2. 警方違法瞄準市民頭部發射布袋彈和橡膠子彈
3. 在沒有任何襲擊下,警方違法向婦孺、伯伯開槍
4. 警方違法向市民投擲鐵枝、磗頭
5. 隻字不提一些市民向警方掟水樽垃圾等之前,警方在多處在沒有受到任何襲擊,提出任何警告下,違法突然向市民開槍,不斷發射催淚彈,布袋彈和橡膠子彈,導致局勢快速失控
6.隻字不提有市民於6月15日於太古廣場因展示示威標語墮樓, 送院搶救後不治的事實

投訴表格:https://apps.coms-auth.hk/apps/broadcasting_complaint/index.aspx?lang=2

日期: 2019/6/12 時間1830 新聞報導
慢左香港市民幾年左右啦都叫有進步
食住個勢呀麻,就快大選
真係見唔撚到wo
我唔近pp位 係右路
有出現嘅我自屌一碌粗撚
Sor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞