沈陣營第二百三十期 - 諾查丹馬沈 - 2019《沽世紀》

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
邊個做律政司, 都會俾東方追住屌
而家挾住呢個民意, 係時候開始返去議會
第一件事, call特權法查差佬開槍, 迫保皇狗投票
而家要趁全世界注視, 要將把火燒到去所有建制派, 邊個反對就要邊個仆街
然後發動群眾瘋狂打電話email俾所有建制派各級議員, 要求佢地投贊成票, 癱瘓佢地既運作
唔肯查既, 七一見
第二件事, 癱瘓整個議會, 東大嶼, 國歌法, 全面玩野玩到休會
不停call數人頭, 不停規程問題, 大量修訂案, 用得既方法都要用
第三, 繼續游說美國對特區高官制裁, 唔好放過佢地
第四, 全面落區宣傳, 日日播差佬打人既片段, 派傳單, 全港性咁樣開站幫人登記選民. 而家差佬唔會夠膽埋黎搞你, 一搞就俾人圍, 所以一定要趁呢D時候做野.
第五, 一定要招呼警務處, 諗多D唔同方式. 例如發動大量盲毛見差佬就問路, 一見到佢地坐茶餐廳就影相投訴, 發動供應商拒絕供貨俾差館, 例如食材, 文具, 各種補給品. 唔放人, 唔撤控, 就同佢玩到底.
文匯搵到呢張冇乜人既相, 都真係辛苦哂佢地
根據毛澤東講法,支共港共已經陷入香港人民戰爭嘅汪洋大海

有無師兄睇中?
呢張似係想表達示威者佔路阻住D車
正常吖!
以為沈門好似出公海咁,鳩噏有人信
暫時要揸住警察依點做嘢,佢打學生係最令人反感

我阿哥話佢淺藍,9/6 佢冇行,尋日佢都要中途 meet up 一齊行,就係話冇理由過百萬人上街你都唔自己收皮,第二就係話學生暴動打人係講唔過去

有無師兄睇中?

男人你又啱
咁嘅面口,我就冇興趣啦
咪搞
好簡單, 因為阻人搵食燒春袋
仲有一件事, 其實而家柒婆give in, 背後既訊息好緊要
就係其實係共產黨靠香港, 多過香港靠共產黨
而家係共產黨間接承認左呢件事
無論戰略上, 宣傳上, 都一定要突出呢一點
根本大家齊齊係度搵食咪算,支共硬係要攪意識形態,想全民精神上臣服,多9餘
警察隊員佐級協會稱警員承受壓力 不忍法治被摧毀

警察隊員佐級協會主席林志偉去信所有會員,他表示,香港警察問心無愧,慨嘆很多人瞎了眼,看不到暴徒擲磚使警員血流披面、暴徒用鐵枝對準警員心臟飛插而來,卻只看到聲稱手無寸鐵的學生被警察武力驅趕。他表示,警員有怨言,慨嘆鋪天蓋地的謊言,將守護香港的警察抺黑至死,暴徒卻成為英雄,政棍更成為革命先鋒。

他強調,警察不會放棄,壓力使他們更堅強,衝擊使他們更團結,會無怨無悔地維持香港社會的秩序,不忍看到香港法治被徹底摧毀。

林志偉指出,自政府提交立法會審議《逃犯條例》以來,社會上存在重大爭議,衝突事件不斷升溫,自星期三發生暴動事件後,警員承受巨大的壓力,被當街指駡、其他部門工作上不合作、食肆商鋪拒絕招待、自己及家人遭網絡欺凌和恐嚇等。警察成為政府的代表,黙黙承受暴徒的指駡、羞辱、襲擊和無窮無盡的報復。

林志偉指出,香港警察一直堅守政治中立的守則,不論本身的政治信念為何,必須對在任的行政長官及政府完全忠誠,並須竭盡所能地履行職務。

他指出,不論警務人員是否支持修法,亦不論是否恢復還是暫緩修例,都不會影響他們站在最前線維持公眾秩序的決心、依法執行職務的信念,要繼續緊守崗位,保衛香港免再受政治的蹂躪。
@班飯民議員
佢真係想送柒婆同盧偉聰去死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞