沈陣營第二百三十期 - 諾查丹馬沈 - 2019《沽世紀》

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
人血饅頭
呢個標題我諗,呢排太多政治標題。開番個離開政治範圍既。
啱,冇理由成個生活去晒政治,人點都要繼續生活,個人可做嘅做咗/做緊,都要處理吓投資問題,我都成個幾星期冇睇市
咁個標題有無典故?

係羅嘉良既創世紀定係上帝既?
有無人同我一樣個aastocks死鳩左?
聽聞係,但我冇用
致富老闆紅底
香港銀行擠提同倒閉嘅歷史呢喥睇

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/香港銀行擠提事件列表
時間差唔多
公海?
有冇睇到閪亞幾次上榜? 1935年搬金條出大堂先平息到擠提
當年1995 時,有人提起1999有人講過年世界末日。
事源就係中世紀法國詩人諾查丹馬斯寫過一本叫[諸世紀]的詩集,入面其中一句係1999年七月恐怖大王從天而降。
個個都覺得世界末日,當時香港都有一部份信(尤其係錫安教呢飲雙氧水醫Cancer果派),美國就有一間好轟動的天堂之門的邪教集體自殺。
最後就係1999年七月係咩事都冇。
仲記得果陣吹咩千年蟲吹到好大
1991年我好細過因為擠提陪過大家姐去渣打拎番呢錢。
又令我諗起富貴黃金屋。
柒婆政府邊有面去拎
飯民立法會議員肯去拎就應該掂
又學到野

今晚睇返套北條麻妃以示尊重

同呢張差唔多 但係呢張柒味濃郁好多
最正係呢街頭騙子講到呢千年虫會影響身體呃婆買佢貨Van後面呢野。
由閪亞搬金條銀元出大堂平息擠提,可見黃金仍然係世界硬通貨,走佬、江湖救急必備

師父長年金倉護身,大道理也
傳華為手機海外出貨量急挫達6成 冀增國內市佔率救亡
06月17日(一) 10:15

受累於美國全面封殺中國科技巨企華為,該公司估計其國外智能手機出貨量將大減40%至60%。

外電引述知情人士消息透露,據公司內部估計,今年智能手機銷售量將下跌4,000萬至6,000萬部。單計去年,公司手機總銷量約2.06億部,當中海外市場佔比近半。

為抵銷海外市場下滑影響,傳華為計劃2019年在中國智能手機市場的佔有率提高至約50%。雖然國內市場正在收縮,但公司希望通過投資於營銷、擴大分銷渠道來提振銷售。不過,消息指一些管理層認為該目標太高,將無法實現。

據悉,華為亦檢視推出旗艦機「榮耀20」海外版大屏幕智能手機的銷售計劃。該款手機將於周五(21日)在法國及英國在內的歐洲部分地區開始發售,公司管理層正在觀察發布情況,如果銷售低迷,可能暫停發貨。消息指出,法國已有兩間大型流動營運商表示對「榮耀20」無興趣。

------
又回返左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞