沈陣營第二百三十期 - 諾查丹馬沈 - 2019《沽世紀》

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
由鳩佢哋啦!咁撚大個人有自己思考模式,屌佢哋又俾人話搞分化,我有朋友叫班撚樣咪撚再搞連濃牆死都唔撚聽,結果真係有人出事
我唔係想怪啲乜嘢人,不過做嘢之前衡量吓咩做得咩唔做得諗多三四步,對自己係有益嘅,不過都算啦廢撚事又俾人話,係咁。
經過雨傘已經證明佔領係消磨自己,成效仲廢過絕食
真係佔一日ok當聲援三擺,被補義士
參考黃背心定期搞下佢,keep 住道氣仲有效
唔介意既話可以係沈門分享下。 我拋下磚啦 香港人個個都太過識計,唔係呢條野殺到埋身根本唔會同你上街遊行,要佢地承受坐監既risk唔好旨意佢地,但呢班人正正就係對抗政府既根基,所以佢地既存在就係最大既價值 係要有一班肯為香港賭上前途既後生仔同警察對抗先得,唔係要班後生仔做暴徒,而係作為衝擊Legco同埋同警方對峙既中堅力量,如果得班和理非非好快俾人趕走。但香港人最麻煩就係善忘,如果唔一鼓作氣逼住政府根本唔會有任何成效,但政府就係知你呢樣野就用疲兵之計拖垮示威者意志,令佢地不攻自破,所以一定要搞掂呢條法案先。要令到港共改,首先要有一班有對抗意識既民眾,之後要有外國勢力幫佢地,此為借東風,好簡單,中國當香港係白手套,外資何嘗唔係打算係遊走係呢個灰色地帶到搵食,正正係因為咁雙方達成一個好微妙既平衡,俾你用香港洗錢,你俾錢我搵。資產增值相信係大家共同努力既結果,齊齊揾錢。呢條法例一過即係打爛大家飯碗,所以先會有樓王講既內部分裂,一班垃圾奶共狗 最後只能夠等啊侵逼雜種屈服 有錯請指正,沈門高手多,教下我老粗都好
睇出面公海, 鄺議員只係做份內事, 就當佢係盡責四圍走, 已經有打手瘋狂吹奏, 潛移默化做神, 想洗底? 結果又真係好似洗底成功

之前一開始就講左除左不被捕不受傷外, 兄弟爬山各自努力, 為自己而企出黎, 結果一日風向又變返雨革2.0, 遊行數字創新高, 大家又開心打飛機, 好似又唔記得初衷係為左乜

唯一安慰係多左文宣組終於識玩膠打返敵人, 但整體而言, 香港人政治潔癖仲係停留不變, 好難有變化

更唔好講有大多港人都好似陳健波咁, 我好地地你做乜搞我呢呢種思維入血, 唔想知唔想理, 點解要迫我聽; 繼續視而不見做快樂港豬, 唔知道而家安逸係食緊老本得黎

我冇睇咁長遠國際佈局點點點, 只係睇社運風氣仲係咁既話, 未來唔樂觀
我反而咁睇......

以前我地其實好難儲50 萬上街,完左一炮都要儲好耐,反之今次14 日內可以有增無減 已經係好大進步,壞處:之後少過20 萬人行政府都當你9up

其次係民眾對示威手法開始接受重口味,以前佔丶掉都係暴徒,今次even 其實我地有衝有掉,其實唔算大反應,算有進步

最後係香港人開始識玩,識幾時和理非上場,幾時勇武,幾時攬炒

呢個進步算係咁la
致70後
https://lih.kg/1233361
\|/
沈振盈:不宜進取 逢高做淡
06月17日(一) 00:03

6月份市況繼續波動,第一個星期仍只是低位反覆徘徊,到了上周初,本來出現反彈,但到了星期三,形勢急轉直下,因「逃犯條例」而帶來的政治衝擊,愈來愈激化,導致市場出現震盪,恒指更一度跌至26,800水平。

由於市場上充斥着多項不明朗因素,從本地到外圍,從政治到基本因素,皆出現利淡因素的發酵,後市走勢實不容樂觀。

若從技術走勢分析,就算短線出現反彈,向上的阻力位也不會很高,大約27,500至27,700區間。而向下的支持位,初步參考26,700,若然下破就會出現較急的跌勢,不排除要下試去年的低位24,540。

若以玄學角度,本周的日子傾向利淡為主,投資者不宜過分進取,反而應該逢高做淡為主。

本周每日的股市走勢預測:
周一(乙酉日):天干屬木地支屬金,金剋木之局,市況波動。
周二(丙戌日):天干屬火地支屬土,火生土之局,大幅下跌。
周三(丁亥日):天干屬火地支屬水,水火交戰之局,先跌後反彈。
周四(戊子日):天干屬土地支屬水,土剋水之局,反覆靠穩。
周五(己丑日):天干地支皆屬土,全土之局,市況反覆下跌。

訊匯證券行政總裁 沈振盈(作者為註冊持牌人士)
------
\|/
\|/
\|/
G20峰會拆局如下

1. 侵多次出口術,軟硬兼施,睇嚟係想雜種去,我估係大選因素,外交失分

2. 雜種會唔會去成為關鍵,喺威脅下去失威信,反對派可以藉口攻擊,唔去就全面開戰,經濟有前所未有嘅危機,睇完反送中支共處理手法,我賭去見侵,條友知道食草係鳩噏,經濟危機會影響政權穩定

3. 傾唔傾得埋欄問題,我睇法玩舊年延後關稅執行機會高,美帝全面開戰都要準備,而且令美帝國內經濟數據唔理想,可以迫使FED七月減息

自己持倉呢段時間認真研究吓,由其得一注嘅師兄弟,之後升跌估唔到,以自己可以坐住幾多錢貨唔影響自己生活為主,或者需要做對沖動作
好大浪,短炒易被夾爆
上星期咁樣2日抽一千
香港人值得有普選
民智已開
好傷心, 又變返和理非同勇武兩派指罵
重複犯罪
\|/
師父早
想做嘅咪由佢做,睇大多數支持邊面,我就好簡單,家陣唔使佔路之類,返去休息,繼續三罷,全民不合作運動,有支鬼銀行咪取消,集合多啲人去警犬投訴科投訴警犬,搞上聯合國人權委員會好過喇

總之到時呢班佔路佔乜嘅瀨嘢,要錢支援唔使預我,我只支持6.12嘅義士,其他嘅我冇認同
終於覺醒出手
好簡單,
和理非繼續做和理非
勇武繼續做勇武
不指責不割蓆
窮則變各出奇謀

連登只係收集同發放資訊用,上黎係唔會有答案,冇人有答案。
雜種智慧唔高,但呢條友嘅忍功一流嘅,權術有返咁上下,唔係唔會坐到上去,連蛤蟆江都呃到推佢上去

是以賭佢會去,衡權輕重冇理由為面子唔去見侵,傾唔埋拖3個月甚至更多,符合共匪一貫策略以拖待變,侵不停迫FED減息,喺共翡睇法係經濟唔好訊號,拖可以令事情對自己有利

共匪最鍾意和談之類嘅嘢,即係有時間拖,由共匪起家到今日冇變過,佢哋只信拳頭,談判只係策略,一旦自己拳頭大,又會變面,誰大誰惡誰正確一向係共匪奉行法則
東亞撇賬,就知道支鬼經濟出現問題,唔使懷疑,甚至可能導致第一間港資銀行執笠
師傅早晨\|/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞