仆你個街supper moment

409 回覆
3772 Like 152 Dislike
變咗MK band已經冇咩期望

但如果佢支持,會好驚喜
你咪癲啦,人地捱左十幾年先出頭!
你叫佢表態,得罪大陸,一鋪清袋呀!

有d野在心中得啦!
重話自己先係香港真band仔

無盡~~
而家聽好惡心
balaba balabala ba
Mc Jin 你可以係一個國際rapper 但絕對唔會係香港人rapper
Tonick 都有表態
出翻首歌教人為錢埋沒良心忍氣吞聲
相反MR 成班都有出post
反而tonick 同 yellow有間接表態,講話冇咗龍舟個show下面留言有like啲cm
呢隊嘢平日就點講夢想,賣香港情懷
唔係想步mr.後塵掛......
RB啲歌
19 moment
黑警冷血,林鄭殺港
無線新聞,出賣港人
人民幣當前,明星毫無反抗力
佢地覺得錢重要d
連偽毒Kwan都出聲
自稱香港Band呢
你睇下Mr d人ig先講野全部都有表態
呢隊野不嬲on9
Mr.全部都有出聲啦今次。。。 po咗全黑相,ronney mj都有出聲
Supper同你講夢想,你就以為佢地真係好撚有夢想?
因為夢想呢兩個字好好消費咋,傻仔
呢啲垃圾band (live玩到成pat屎不在話下,鼓手無groove,結他撻q當食生菜),潮流興乜咪唱乜囉,非常簡單直接,啱哂港豬
成日話要做本土音樂,香港音樂,用音樂同其他地區交流,話畀其他地方嘅人知香港都有好音樂。
但我只想講,冇香港,何來香港音樂。你係一個香港音樂人之前,首先係一個香港人,呢個地方需要你嘅力量守護,無論係作品,號召,定單純一個表態,你或者都已經可以影響好多人。
幾年前佢地仲出過一隻叫Wake Up City嘅歌講政治,再早幾年有一首冇乜人識嘅花與園丁。但而家除左推遲出國語碟同去大陸、台灣嘅宣傳行程,我未見到佢地有其他行動。
我係sm樂迷,但今次呢件事上面,我好失望。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞