仆你個街supper moment

409 回覆
3772 Like 152 Dislike
偽band 垃圾band 夢你老母想
就算beyond仲係到我都覺得而家會去奶共
咁你咁撚叻咪唔好撚聽 千祈唔好聽呀比啲骨氣
唔表態都係錯嘅 你哋講乜都得㗎啦
佢國語歌真係柒到唔敢聽

你班fans問心果句啦 唔好盲撐啦
當初講熱血講夢想既19moment 去左邊
大把人真係唔聽, 其實唔係重點
就算唔表態唔係錯, 呢個怕比大陸清算而唔敢發言
呢個咁畸形嘅風氣. 對於香港都唔係好事

可唔可以冷靜啲啲, 唔好盲撐
唔表態, 中立, 怕大陸清算

係完全三個唔同嘅事情!!!
講真
而家tvb d 偽人轉哂風向出個rip post
英皇歌手偽人就每個post內容都一樣集體失眠
Coffee 陳伯俾人diu完又出個post
都係形象工程
再出個黑post又代表乜?!

佢地取消哂台灣宣傳,碟都唔出住
又整隻咁既一樣不一樣
大灣區都係得佢地一個單位高調回應話唔會去
其他人會喺行動上做野嗎?
寧願佢地行動上工作上音樂上做
好過就咁一句RIP

聚焦喺撤回仲好
喺個fb/ig 表態無乜意思
做下功課先la
依隊咁既廢閪band
唔識笑死,識既都笑死
咁撚廢碌到有今日,係時候大大地撻返落地
得嘅,柒姐
真係無聽好耐
係到鼓吹熱血 而家咪縮埋左
偽人永遠不能相信
話玩rock band唔為公義發聲就同話hiphop唔關政治事一樣咁on9
本來玩呢d音樂既人就係為左counterculture
仲有佢地作歌消費政治 拎哂道德光環
到有咩事上黎你就龜縮咩都唔理 呢個世界邊有咁著數?
道理啲fans 一定明
對屌無意思
我覺得作為香港本地fans, 禮貌問下你地偶像嘅睇

對你認識佢嘅為人,音樂, 對香港嘅文化都有幫助

唔好下下都飛黑即白話係批鬥.
全世界得香港band係咁怕大陸清算
懦弱唔同唔表態呀明嗎
不嬲話佢濕鳩moment
收皮吧暗band
其實藝人歌手都係人 普通人都可以唔表態
點解明星歌手就一定要表態?
唔表態嘅就比你地屌 咁你隔離屋嗰啲師奶樓下公園嗰啲阿伯唔表態嘅你唔去屌?
係呀佢哋啲歌係講夢想講熱血
就係因為呢個點所以佢哋唔表態你哋就要屌
你哋係佢哋肚裏面嗰條蟲?你又知道人哋係支持定反對?
最好笑嘅係平日連登仔係咁屌嘅明星藝人
宜家人哋出聲 就話人係清泉
出唔出聲係人地既自由加上身份問題
冇出聲唔代表支持政府or反對
你可以唔聽人地既歌但唔需要抹黑人
垃圾19moment 出黎帶頭唱無盡啦
成日消費beyond 如果家駒係度
一定帶頭唱歌
咪咁非黑即白啦

唔出聲, ok

出聲, 咁多年輕fans. 一定幫到香港好多好多好多

大家都想幫香港. 多過批鬥你偶像, 明嗎
大家想香港好, 而唔係"ok"咁簡單
有黑警家屬就代表一定係支持黑警?咩概念?
你咁講好撚多人都冇啦
你都講到唔出聲係ok 咁而家佢地冇出聲咁咪ok?
冇錯冇需要繼續討論
你係咪唔識字
好多人都覺得唔犯法唔送中就ok, 咁你又係咪ok
你做人淨係覺得ok 就足夠. 無自己嘅理想
人地覺得ok唔夠. 就話人批鬥你...真心為你感到可悲
講真 乜都反 人地而家出post出story你地咪又係有位入人話人地見依個post先發聲?做乜都係錯
sad but true
搖滾=反建制

搖滾不容殺人政權

呢個係世界共識,亦都係搖滾精神

一隊可以容忍殺人政權既band 佢連叫做band都不如
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞