仆你個街supper moment

409 回覆
3772 Like 152 Dislike
濕鳩唔係浪得虛名
連周柏豪都出ig 估唔到supper moment乜都唔做
屌。唔撚係分化
我冇話佢地錯
我表達情感又比你話三毛
而家邊個先三毛大家有眼睇
關你叉事咩
打卡又唔啱
唔打卡又嘈
佢唔出聲佢自己
佢好似 toyz 咁再打撚柒佢都未遲
文革本質上就係批鬥
你地而家個本質都係批鬥
而家只係程度/方法上既分別

一切唔支持你地/唔畫公仔畫出腸既表態(記住,一定要畫出腸,稍為唔清楚都會比人話食兩家茶禮,隔離post達哥就係例子)/唔企起你地個邊既人
或者直情簡單啲,你地覺得佢有問題既人就大肆批評

時代唔同 方法都唔同
當年文批武鬥 而家網路批鬥/集體叫人唔好支持佢/係人fb/ig到日日屌人老母

除左方法唔同外,我睇唔到本質上有任何分別
垃圾moment
其實佢地真人自用IG有表態
所以唔好講乜野樂壇已死 其實係自己攞黎

出過聲既藝人十隻手指數得晒
羅賓琴日Facebook都轉左黑色icon
因為而家活躍既藝人9成都係親中公司旗下
一定要清算
64都出過post. 9, 12都出post啦
從來都冇聽過佢地
佢地唔係要去大灣區表演咩
濕尻moment

1) 程度/方法上既分別已經好重要

和理非係抗爭 勇武係抗爭 靜坐係抗爭 祈禱係抗爭 上街遊行係抗爭 孫中山武裝起義都係抗爭

拳頭係武力 棍盾係武力 催淚彈係武力 槍火係武力

一件事物 本質一樣 程度絕對有決定性既差異

2) 你犯左稻草人論證

「一切」? 何來一切 先不論被批評既supper moment既身份同立場 如果係文革 我依家就即刻問左你係咪反革命 要你表明立場 答唔出就拖你去示眾 唔會同你理性討論

正如我講 程度唔同有決定性差異

3) 覺得有問題要批評乃人之天性 啟蒙後或者甚至啟蒙前已經發生緊 甚至可以話見到有問題要批評係理性既一種

當然去到最後都係個句 程度同方法唔同 絕對有分別
https://www.youtube.com/watch?v=C4_WRXPrF-M

回想起出生呼吸第一口空氣
哭聲像要吸引每一個去把你抱起
天真地墮進爸媽雙臂
逐漸感覺世界剩下不只是你
抽象描繪著不太懂得分別是與非
縱使光陰帶走了歡笑
仍要堅壯活著生命每一秒
慨嘆滄桑不只得我
傷心不只得你一個
讓不快倉卒走過 塗出你心窩一點堅壯
悲哀只不過是感覺
擺脫苦惱再活過

呢個sunny去左邊?
唔係話批鬥, 佢地咁多年輕嘅fans
而且我深信玩band啲人內心一定係想反惡法
只係怕得罪大陸唔敢出聲

如果多啲偶像表態
多啲fans 去佢ig fb到問佢地意見
對香港個社會風氣一定好好多

我見到supper 個ig fb 根本無人問
只係啲人呢到係到屌. 有撚用咩
過去同你嘅偶像溝通下, 留個言問下啦

醒下啦咩嘢畫公仔畫出腸, 全世界得香港嘅樂隊係會咁笠水唔敢講人話!!!!!!!!! 咪再比excuse!!!!!
笑了,邊個話夾band就要為公義發聲?邊個講?邊個話要?
一樣不一樣 國語版
咪講埋啲偏激又無用嘅野
多年輕fans 嘅偶像肯講下嘢, 表下態
對個社會爭取民主一定有好大幫助

你同我都知係事實, 撐乜鳩姐?

英國美國台灣日本, 係得香港嘅樂隊咁怕出聲
你覺得係好事? 你覺得係正常?
都係講句, 唔好盲撐啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞