冇咗你 我真係唔得

23 回覆
5 Like 15 Dislike
琴日你同我講話係兩人之間真係好辛苦
離開咗我
當下衝擊太大好想死
由以前每晚都傾電話
變做依加自己白白痴痴咁對住個block咗嘅whatsapp係度講我地以前有幾開心
原本翻工 學車 健身 全都係為咗你
到依加我真係唔知應該要點做
傻傻嘅我仲想唔求回報為你付出多D
默默咁望住你笑
你要人陪嘅時候陪你
你瞓唔到嘅時候氹你瞓
好絕望
好想再睇多次你嘅笑容
好想再深深咁攬住你同你講聲我愛你
我知道我自己嘅身份冇次格做任何嘢
但我真係好掛住你
想跳想死嘅同我入一入嚟
https://lih.kg/1228885
巴打 你真係好愛對方
佢咁樣做,之前有冇先兆?定係真係突然間就咁?
實有原因既
我太依賴佢 基本上成個世界為佢轉 自己本身冇乜人生目標 係佢嘅出現改變咗我 但當一個人會為你做所有野嘅時候 可能做乜都再令佢唔會開心得去邊 學車 返工 都係為咗佢 就算佢想要嘅嘢係我返三個幾月工搏哂命先買到嘅嘢 我都照應承買比佢
但當然啦 我有問題 係我太依賴佢啦 成日最開心就係聽到佢把聲或者見到佢 可能佢覺得煩啦 同埋對方其實有個男朋友 但佢條仔成日同佢嘈 幾次諗住分手又覆合 都比佢傷過唔少 仲要係件讀大學讀到year4先Quit 諗住去做個倒屎嘅垃圾 仲要呃佢話有讀大學呃咗成年 不過錯在我先 如果我一早就醒水知道佢有仔嘅就唔會搞到依加咁
唔好將個人價值建立係其他人度
咁樣落去你就算遇到下一個人結果都會一樣
自己做自己鍾意嘅事,自己搵返自己嘅價值
個人活得夠自信自然唔會再驚其他人會離開你
咁先會有一段好愛情

利申我都係岩岩分手,復原中
搵岩方法就會復原得好快
一樣我嘅全世界就係佢
你同佢之前係冇firm實大家既關係?

不過我又覺得你唔洗怪自己,對方如果有心俾你知佢有男友,佢一早就講啦所以其實佢都想瞞........
佢講果下我就唔應該煩住佢 冇啊 朋友以上戀人未滿
人地有仔你就收收皮啦屌你老未
佢個陣講佐俾你聽之後,你地既關係都係照舊?

不過失去佐一個可以俾自己努力既目標/依賴既對象
都真係會好絕望i know
同埋感覺巴打真係好鐘意對方,係呢個時刻仲想保護對方,將責任攬上身。。。。
錯在自己囉 雖然佢一開始呃我話自己冇仔
係你開始依賴佐佢,佢先咁講 你抽離唔到都正常啊

唉巴打你依加讀緊書定番緊工?
生活中有冇其他野都值得你去寄托下?
讀緊書 都有嘅 我覺得我自己一中意人就會全心投放入去 下一段關係要好好控制下
成日都覺得
全心投入去鍾意一個人 其實冇錯
只係唔知點解 最後都會變佐傷得最重要既原因

你同佢係同學?之後仲會唔會再見到?
係 仲要見多佢至少幾個月 除非佢唔讀
咁點算
姐係要你係呢個sem break要處理好自己既情緒同諗法
係 不過都還好 有經驗就平靜得快D 但我怕我見翻佢佢唔理我我會酸爆 真心係好開心同唔捨得
佢已經有男朋友
但你本身同佢有無發生過關系先?
有曖昧 冇發生關係
你之前都有過類似既經驗?
不過都真係幾sad,好似要迫自己抽離咁。。。。
唔係一樣 我拍親拖都掉哂全部心機入去 但換尼嘅都係一個傷害
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞