自己搭vpn有無問題

9 回覆
0 Like 1 Dislike
自己喺aws有個ec2用緊openvpn,有無啲有經驗嘅前輩可以講講喺被監控嘅安全性上咁樣可唔可靠?
用shadowsock
Ss ssr依家都極易被block
因乜解究呢?
自用定for深圳河以北用?
可唔可靠冇比較過,但照技術上睇shadowsock係好過vpn, so far 自己起個shadowsock 用冇乜問題,我上開果d網100個得一兩個會block,不過如果深圳河北用,試過東京server會經常用唔到,香港新加坡server就冇事,自家香港用就冇乜分別,係你用外地server,有時d廣告會出果個地區,有d煩,成日俾d坡仔廣告我

另外要留意番你用爆data transfer個limit會收錢,頭一年機係唔洗錢,但如果你常用係會爆data transfer,會收錢
但係我喺諗著用自己個server起個vpn喎,唔用其他service provider
發夢個陣要用, 拉個vpn發夢都安全啲
鬼國用aws有時唔太穩定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞