估唔到周柏豪會係願意發聲嘅一個

739 回覆
7400 Like 47 Dislike
林鄭真係團結到香港人
那姓連的都出左少少聲
佢鬧返自己

張建聲套戲近來上
係佢第一次做監製
之前首映眠濕濕 話呢個時候冇理由仲謝票慶祝
話市民連生活都冇仲何來娛樂
岩岩宣佈cancel之後既謝票

//問到他會否瘋狂謝票造勢?他先「唉」了一聲,並眼泛淚光,一臉愁爆表示:「不知為了什麼?不知會不會謝到票。(為什麼?)快點搞掂件事,不要流血好嗎?沒有生活何來有娛樂?可否處理得好一些,不要互相傷害,大家都有阿媽生,不理誰錯誰對,可否坐下來傾?(是否受近日新聞影響? )我只想說,各行各業每個人都有付出, 如果因為某些原因,令到某些人付出的努力白費, 我不心甘命抵。」他再激動地說:「為什麼不坐低傾?為什麼要去到這麼盡?」//

之前講既 可圈可點
直情講埋thank you
過氣歌手冇人想知
當藝人都有風骨起來既時候
佢地講一句既傳播力量比我地講十句大
全香港團結反政府不是夢
肯表態 就唔好再鬧咩拎光環 遲出聲
利益同良心之間 總算有人選擇左後者
我希望其他藝人可以好好考思考一下 發表自己意見
作為公眾人物 係好多青年既偶像 有唔少影響力
唔好好似某d違背人性既愛國偽人咁就夠
啱呀,佔中佢直程落過銅鑼灣添啦
同埋何韻詩都有講過好多藝人都割晒蓆,但上年明哥同hocc開show容都有去,明哥個show仲上埋台唱歌
page類型都唔同無得咁計
Juno 3日前有個 失了聲 po
有發聲敢言固然係好事
但其實大家批鬥緊邊啲明星唔發聲既同時
好似已經變到大陸啲網民咁
道德綁架左冇發聲既人
同大陸人係指控返香港藝人建軍節唔敬禮一樣
周子瑜都被人迫到認係中國人
台灣藝人都咁
所以出聲真係唔易
估唔到容祖兒都有
其實出post既可能政治立場依然唔同
但呢個政府可以逼到人要以死明志
出聲或者只係人性基本既表現
不過都感謝佢地作為藝人係好多工作考慮之下作出小小心意
所以我覺得唔出聲ok
唔好出聲撐送中就夠
咪係,而家突然一窩蜂個個都要出啲嘢,好似驚唔做就比網民鬧,其實都幾冇意思
加油
其實就係6月9開完
以做柏豪fans為榮
聽日各手足加油
維園見
英皇果啲算數啦 佢地個個都自己話唔到事
係rip呢樣咁中立既野先可以咁多人講
hins都有出post
使唔使拉埋全體台前幕後一齊罷工呀?工作一早安排好,佢一個人可以話事?賠錢邊個賠?你估佢係一般打工仔話唔撈就唔撈呀?反送中係好重要,但世界一樣轉動緊,生活一樣要過,佢所做嘅已經比一般藝人多,仲想佢點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞