【22:15更新】墮地男子被送往律敦治醫院後證實不治。

2735 回覆
2664 Like 47 Dislike
rip
RIP
RIP
消防無可能想人死

警渣做就另計
也許我告別 將不再回來 你是否理解 你是否明白
也許我倒下 再不能起來 你是否還要 永久的期待

如果是這樣 你不要悲哀 共和國的旗幟上有我們血染的風采

也許我的眼睛 再不能睜開 你是否理解 我沉默的情懷
也許我長眠 將不能醒來 你是否相信 我化作了山脈

如果是這樣 你不要悲哀 共和國的土壤裡有我們付出的愛
如果是這樣 你不要悲哀 共和國的土壤裡有我們付出的愛

如果是這樣 你不要悲哀 共和國的旗幟上有我們血染的風采 血染的風采

https://www.youtube.com/watch?v=nUwzaH2pEyU
根本所有唔撚關心呢件事
姐係69冇出去遊行 6月11或者12冇一日出過去嘅人
人人都係幫凶 有份一人一刀殺死佢
欺凌者固然賤撚過狗 但冷眼旁觀嘅咁多位都係助紂為虐 都係殺死義士嘅凶手!
咁你地聽日616仲出唔出呢遊行呀!
想贖罪又好睇唔順眼又好
cap圖上ig rip冇撚用嫁!!!
出呢呀 抗爭呀 咁先對得住佢嘅犧牲!!!
rip
烈士已經出現左,我都好憤怒,但大家一定要冷靜,聽日好多人一家大細出,好多人甚至係睇完9/6同12/6先開始轉軑,佢地係和理非,唔會衝,亦衝唔起,本來講左和理非遊行,我地衝會再次分化和理非同勇武,唔好忘記12/6嘅小成功係和理非同勇武合作嘅結果,一旦分化,和理非係緊急關頭無制止力,勇武無左群眾基礎比嘅合理性,大家一盤散沙,我地就玩完。呢個係長爭抗爭,聽日大家先和理非,紀念烈士,君子之仇,十年未晚!
https://www.instagram.com/p/ByvBkPUIXKz/?igshid=18ltnlbv79f99
我平時都支持消防 但睇完條片真係冇嘢好講
rip
黃衣男可能係對政府太失望所以決定以死明志
係! 我地每一個對正苦都好失望同憤怒
所以我地更加要沈著應戰
咁多年來
各個國家嘅社會運動都唔係一朝一夕爭取到
呢場仗係持久戰
暫緩不代表失敗
我地要繼續爭取撤回

要見到香港人齊齊整整咁去完成訴求
咁先對得住黃衣男
推到佢仆街冚家剷
推 有冇人識條撚樣
發夢喺街執到 大家可以喺步操方面交流一下心得

咁撚諷刺原來係隻PPRB靠扮大哥哥厄飯食嘅仆街犬!!!粗體
真係跳咗
push
咁消防其實都係想救佢,佢當時個位置已經好危險...
好沉重嘅背影
RIP
【23:33】據悉死者姓梁,35歲。
【22:23】墮樓男子送院後不治。據悉,事主身上無身分證,警方仍在調查其身分。

梁義士一路好走
古有 : 屈原終投湘水濱 ; 今有 : 義士殞落金鐘道。
一路好走
推到佢仆街落地獄
RIP
RIP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞