林鄭三點記者會集中討論區 (2).

4092 回覆
84 Like 1 Dislike
好我錯
但台灣人千祈要諗清楚一國兩制式回歸
佢好似當咗遊行係理所當然嘅事咁 不聽不問由我地去死
都見識到香港記者根本可以直線抽擊
往時成日問嘢唔到point只係叫做比吓面
唔撚想理你呢條垃圾....

美國唔係受中國玩, 美國係強逼其他國家做, 分清楚莊閑
胡志偉會唔會又問佢幾時死
有線(53:45):先想問台灣方面一早講咗佢哋唔會接受逃犯條例修訂咗呢個方式移交陳同佳,外國多個國家亦發聲明質疑修例,而好多市民6月9日103萬定係20萬出嚟,點解今日先話暫緩修例?你唔係而家先知大家對呢條修例好有意見?係唔係有消息講到韓正落咗嚟同你有過溝通,所以中央出聲先暫緩修例?係唔係你呢個先係不負責任做法?因為你一早知道台灣係唔會用呢條條例接收陳同佳。
第二條你話會再溝通,但係法律界同議員講咗唔能夠接受內地司法制度問題,並非溝通解說不足問題,因為林太你同司局同問責局長密集式解說咗好耐,我諗你自己溝通咗好多。點解覺得溝通可以解決內地法制問題?會唔會今時今日未見到修例問題係邊?
最後,你會否收返定性為暴動,因為你頭先提到唔完全和平示威,團隊會否問責下台?謝謝!

TVB(58:23):剛才亦承認過去兩年社會XXXX(聽唔清楚)出現撕裂,想問如何修補撕裂?同埋會否就住過去咁多市民同警察因為事件受傷同市民道歉?
既然你之前曾經講過修例彰顯公義堵塞漏洞,而家打算點樣處理台灣殺人案?如何同潘生潘太交代彰顯公義呢?謝謝!

https://www.facebook.com/icablenews/videos/1896584730440994/?__xts__%5B0%5D=68.ARBcIKkqrjg0ij33ViyrQsi-FuLaHqO_PiDImG8xDWgv9gA6ICD1PLBxNoTOFIOwmBf9gGsFKhoo8dS0Aw9qNpK8Df2dH78hn2TAkOzaOjtqg18Kb5ubu39i1YqAHqCNgqbIzJ9mNHdJpVBHtmxZ5ruwBMlVYT7ClaJ02C-wyEFvnPLb6BAQUwxk6ZEWwHYV-vNV1Aq7aWoYmQnyQRQRJNgIXlj46HJIfuSGQ0uW0MKp6CYNF9ifQgKSTAphwWAitAvz827l_7DueDS2aB5i7MZzfG7e1uBce6-Nylt_Jr-8jnrf_7uxYm5CAUQE3PGCRkhh6nRplZPp0rwDgcyviwPFx9ZpLYSeR3Y&__tn__=-R
台灣版文匯報咁款係廢少少
Like下個page ,反送中係長期作戰,一日不撤回,一日不妥協
長期作戰,理性,非暴力!
https://www.facebook.com/Arrowofpeace/
嗌得咁大聲,原來係中視,仲要廢問題
林鄭616造勢大會
Dllm 我地唔撚接受暫緩同俾你班垃圾話係暴動呀
呢邊暫緩
嗰邊有老解
果次打算3點流眼淚果邊開槍啦
唔係受埋你中國玩擺你中國入FATF Member countries做咩呀
你有無見伊拉克同北韓響個list到呀柒頭
想問會唔會有英文版replay 想腥俾我d外國同事睇
咁on9,做咩記者
蘆儀,now過嚟。
記者由其他台過嚟CCTVB自動變低質唔出奇。
食晒要上海牙
其實 暫緩 解決唔到香港不信中國施法制度既不信任
但係 的確 我覺得無得移交逃犯係問題

如果淨係將中國地區分割出黎暫緩 會唔會無咁多人反對?
建議簡單清楚一針見血⋯否則佢哋睇唔明
冇人留意cnn記者問完比柒婆屌返轉頭
中國夠入左WTO, 做乜美國加中國關稅

放你入黎氹下水, 唔好以為自己係莊,
RTHK I cable
本身都唔撚想講WTO,你自己講....
WTO咪就係當年美國受中國玩囉...
而家要加佢關稅同當年受咗佢玩有咩矛盾呀大佬...
唔好柒啦好無?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞