林鄭三點記者會集中討論區 (2).

4092 回覆
84 Like 1 Dislike
有冇得重溫發問環節
now暫時嘅summary:爆發激烈警民衝突,傷者包括示威者、警察及記者
心諗 快d 播完錄音帶 比我收工啦
哂時間 答左等於無答
人民公僕係邊間問?
所以唔好將佢等同台灣人,台灣好似聽日都有集會撐我地,我地唔好咁對台灣人
台灣問了什麼,聽到bbc就冇聽
廢撚到
睇左咁耐都係遊花園
都唔知睇咗咩
Apple news Facebook
係好撚無恥
好似承認左呢場唔係顏色革命?
頭先入𨋢咁岩聽唔到
阻大家一分鐘

由六月九號103萬人遊行到六月十二號警方使用過分武力大規模清場。警方越做越過份。

我draft左封信,大家過過目。
目的都係希望搵多啲人,一人一信對爆聯合國人權專員個email
請佢地就中國政府、香港政府及香港警察所使用嘅暴力及破壞人權展開獨立調查。

希望各位巴絲幫幫手,一人一信。

一人一信,寄俾聯合國人權專員
https://lih.kg/1221849
但問咩?
如果關AML, 美國會出聲....

但而家美國係反對條條例, 即刻美國佬最起碼覺得弊多於利....
佢答 我無咁講過
人地話冇話過係呀
BBC: Is this really as you suggested about some misunderstanding are so many Hong Kong citizens really that easily confused or is this more about a problem that the people deeply distrust the central government in Beijing and many of them see your government as not really representing them that representing the interests of the central government in Beijing.
再聽埋佢D語氣就知BBC個條友係相當臭串
https://youtu.be/7oaGdQQ1fls?t=2561
Empathy
簡單一個字,無
年年都咁遊行架啦(=踩你都ON9)
弟日準時番工番學
點解今年會咁激
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞