唔該各位幫忙瘋傳呢d圖比所有長輩(請推上熱門)

562 回覆
2619 Like 11 Dislike
大家傳多d幾張圖比身邊既廢老同藍絲
內容全部都係好似建制既長輩圖
各位不如幫手同身邊支持解釋下全件事先
我知聽落好d難,但有唔少睇開報紙個堆其實真係唔知修例內容,重點係同佢地用道理講番清楚全件事,特別依家開始各有各做,我地需要製造更多輿論壓力,哪怕5分鐘都好,一百萬人每人說服到兩個人,就已經多二百萬人架啦,更何況每日講既話呢。對屋企人既,今次用返人權角度同佢地講番清楚修例既問題係邊,話d人倒亂既,同佢解釋返議會失衡既,已經冇任何正規溝通方式,777一意孤行既事。
講唔關佢事既但有樓既,俾石禮謙攤訂單野俾佢睇,同佢解釋對樓市個d有咩影響。
對返緊工儲緊錢或者對退左休既,同佢解釋如果條例通過佢儲蓄會變廢紙既事
對話支持中國既,俾返佢睇中國有簽人權法案,大陸自稱支持人權而且一直良好,問下講話支持中國又支持政府既佢地係咪反中央政府,同佢解釋一國兩制,再俾環球時報之前個篇野俾佢睇,用各種說法去駁佢地講既野,因為通常佢地講既都係空洞說話。
講支持警察既,盡量講番警察犯左既野係警察自己set既野。
如果唔明點解人權凌駕法律既,解釋全件事俾佢聽啦。
總之哪怕用咩方式說服都好,道理係我地個邊,冇一個法律體系可以凌駕於人權,即係人既自然權利,每日用5分鐘至十分鐘,再加少少說服技巧,影響力已經大好多。我知要同佢地溝通好難,但佢地好多既都係人講咩佢講咩。我懇請大家幫手製造輿論,哪怕每日每人身邊說服幾個,條例會比之前更難通過。我地需要係所有方面都下手,求求大家幫手。
呢度整合晒所有長輩圖
黎緊如果出片嗰d都會喺度update

可以周街airdrop人
d廢老唔識熄airdrop

轉發一世平安
转发!紧急! 请转发给十位身边亲友!
https://lih.kg/1219146
有新圖/idea
Push
要保護長輩
push

連登仔果然係無敵,好快手
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞