(重要必睇)下個戰場係民意戰

1064 回覆
6150 Like 15 Dislike
覺得而家同林鄭真正嘅戰爭係民意戰
如果有留意政府而家嘅最新動態,
其實佢哋好積極拉啲中游市民嘅支持

大家細心啲諗諗,
1.林鄭TVB個訪問扮喊
2.警察凌晨唔清場,等示威行動升級,再暴力清場
3.一哥話警方克制嘅言論
4.傳政府派錢
呢啲都係林鄭想爭取中游市民支持嘅手段,同埋佢哋做呢啲嘢嘅target唔係我哋,係啲淨係睇TVB嘅階層。其實佢哋仲支持政府大程度係因為佢哋只係睇CCTVB,咁佢哋會盲信。

真心,我哋最大嘅Bargaining Power係民意,一百萬人遊行係最大嘅證明。跟住落嚟要做嘅,係爭取中游市民支持。所以,跟住落嚟嘅行動大方向必然係要爭取民意。最起碼要hold得住呢一百零三萬人先。只有under呢個民意基礎,先有辦法同政府施壓,同爭取外國支持。

其實我覺得政府而家拖時間。佢一嚟等啲人凝聚力減低,搏我哋捱唔到。
二嚟爭取時間扭轉言論,
等我哋失去民意基礎。

所以我哋下一步必須要小心,
目標係民意
唔好俾佢散。

某程度上,我覺得金鐘我哋少勝一仗,(向義士致敬!)因為落到場大家都好冷靜克制,同黑警太暴力,所以得到大部分輿論嘅支持,咁樣好有利。你見金鐘橋上有好多和理非/非勇武嘅朋友,都走哂出嚟,而警察搞埋佢哋其實會失支持。

所以雖然我本人覺得民陣廢同政治客,但係星期日呢啲和理非遊行一定要去,向政府施壓!想要成功,一定要和理非同勇武合作先得!而且,一定要103萬人一齊行!

勇武派嘅朋友,我支持你哋!但係真心呼籲,我哋唔可以長時間衝。我哋要俾啲時間,等埋其他和理非嘅朋友向政府另一個渠道施壓。呢啲時間都係俾大家回氣,同再好好策劃下一個活動嘅時候。

不過大家千祈小心,現階段,唔可以過份激進。
我哋同政府爭民意,所有影響民生嘅運動,都要有小心,直到有事件觸發民怨爆發。以現時情況,我相信唔會等好耐,即將有事件發生。俾啲耐性,等一等,我哋再嚟過。

至於金鐘,雖然被清場係遲早嘅事,但係我哋愈係知會咁,愈係要冷靜和平面對,俾全世界知港共政府做咩事。同身邊啲中游人,阿爸阿媽分享而家啲媒體,一次唔得,試兩次,等佢哋唔好洗腦洗得咁勁。

唔好俾林鄭嘅態度影響,以為我哋贏咗,佢轉戰場打民意戰咋

不過,覺得林鄭有啲怯係真嘅。唔係佢唔會企咁硬要嚇你。試諗吓,佢之後每一條法例都有咁多人反對,佢怯唔怯?!

勝敗關鍵係民意!民意!民意!
林鄭用一切方法,軟硬兼施,賭我哋103萬人會唔團結,
我哋偏要賭我哋夠團結!

下一步,我哋要小心行!真正戰爭,啱啱開始,行動前認清我哋想要嘅目標。我嘅個人觀感係不合作運動未係時候,等民怨再上啲,就可以立即食住上。

如果睇到呢度,又認同嘅,share開去,
我好怕我哋一唔小心會留唔住民意。

要勇武同和理非分工合作,先機會贏!

香港加油!
同意,大家互相合作
努力打好輿論戰
Push
幫推
Push
最好搞到政府官員内訌狗咬狗,不攻自破
同意,用民意將政府同黑警推向邪惡一邊
打民意戰其實啱哂我地連登仔
我地最叻係咩呀,係鍵戰
我地有咩呀,係鍵盤
港豬教育,正式啟動
我哋所有人要夠團結,
要俾佢哋知道硬推必須要付出沉重嘅政治代價!
係啊!!!
我哋要盡力做!!!
拎支持!!!
除左出黎遊行103萬人

仲有好多人既意見係未有效地表達出黎

要令呢d 人都表達到

先至係成功
盲人, 牧師都發聲話比狗咬
佢地今次仆街啦
[廣傳][長文]長期革命,每個人都要準備對抗催淚彈/胡椒噴霧必須用品
https://lih.kg/OeDsoU
唔止俾外國傳媒知,
俾埋其他香港人知!!

搞大佢!!!
pish
好重要,推上去

不合作運動遲啲再搞
等禮拜日和理非完咗先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞