[旅遊台置頂] 有韓國瑜條奶共撚樣做市長一日,我哋香港人請罷去高雄!

230 回覆
695 Like 11 Dislike
幫蔡英文輕輕一推
一於收條撚樣皮啦
發大財?
發春夢就有佢份!
大家好,我來自香港,首次到台灣玩,想請問台灣的朋友幾個關於交通問題

q.從高雄飛機場到台南火車搭什麼交通工具?大約需要花多長時間呢?

a.首先要看人數及班機日期時間.人數多可以包車九座.省時省力省錢
若單一兩人.要省錢又快速就是.地鐵捷運到高雄火車站.搭火車前往
一人約150NT(捷運加火車自強號).時間大概是捷運不含上下樓拉行李等車
28分鐘+45分鐘
我都係高雄讀書 識個啲選之前就好支持佢,選左就係度屌
去過一次玩左2日
唔想再去
因為好似冇咩景點
黎緊飛高雄都係落機直去墾丁再去台南
一路向北咁玩
不過唔停高雄
罷唔到喎
高雄本身都無嘢好去
反正開左post,不如係到講下墾丁/台南旅遊資訊, 講玩又得講食有得講住又得 總之避開呢個7頭皮地方
高雄呢d 垃圾地方
雖然係 但唔知點解好多香港人去
投佢嗰啲智力同香港啲藍絲有得揮
支持
唔去高雄
韓國瑜:只要「逃犯條例」符合法治精神,就應該被理性討論
https://lih.kg/1226177
韓國瑜:台灣不可能一國兩制 除非跨過我的屍體!(OVER MY DEAD BODY)
https://lih.kg/1226249
好! 成功撤回咗之後我再慢慢宣傳
講得好!
依個post將會長期置頂旅遊台
就係呢個post做,反正都要長期置頂旅遊台
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞